СТУККОМАРМО
СТУККОМАРМО

Mare Mediterranea – буквално преведено от латински: Море по средата на Земята. Морето е центъра на света, изходна точка за пътешествие. То разделя, но се явява и връзката на сушата с нейните- отделени от водата, територии. Както добрите мисли се носят на повърхността на душата, свързвайки сърцето и ума на човек, така и лодките- плувайки по вълните, осъществяват връзката между територии на сушата, отделени от вода.
Морето е прохладата на горещ ден, безкрайността на мисълта, нейната необятност и необяснимост. Морето е огледално отражение на небесната шир, но за разлика от нея, то е ограничено от бреговете на сушата. Въпреки това, морето носи по тайнствен начин в себе си от безкрайността на небесния простор. И морето и небето са символ на свободата, допира до безвремието, до вечността/ необятността на пространството и мисълта. Те са вдъхновението на твореца, полета на мисълта му, неговата омая…

СТУККОМАРМО- стилна варовикова мазилка. Превъзходна, подобна на мрамор мазилка, за блестящи или полупрозрачни покрития, типични за Ренесансовите вили. Съчетание на традиция и модерен стил!


Декоративна мазилка на основа гасена вар. Естествено декоративно покритие във вид на паста, произведено в според опита на старите формули и с помощта на новите технологии. То позволява да се постигне подобен на мрамор финиш, типичен за венецианския стил от 18 век. Притежава пропускливост, изключително мощно действие срещу мухъл (благодарение на дезинфекциращата сила на варовика), може да се полага върху външни и вътрешни стени.

Методи на приложение


Нанасят се 2 слоя от продукта, с помощта на специални професионални инструменти.

Видео клип:
Colorificio Spiver – Stuccomarmo