Бяла перлена мазилка за стени – перлена приказка за интериори

Бяла перлена мазилка за стени. За да обхванем тематиката, първо би трябвало да дефинираме що е то перла? Перлата представлява вид бисер, образуван в меките гънки на мекотело. По принцип перфектната перла е с идеална сферична форма. Перлите са използвани предимно за украса на дрехи, изработка на бижута, а като прахови композиции са използвани във фармацията, козметиката и производството на бои. 

 

Перлата от погледна на Историята

Перлите са известни от дълбока древност. Съществуват много различни видове перли- като форма, цветови нюанси и оттенъци. Срещат се перли със златист, сребрист, бял, нежно розов нюанс, както и в други различни цветове от спектъра. Най-скъпите такива са в бледо розов и синкаво-сив оттенък. Древните римляни са вярвали, че перлите са символ на власт, могъщество и мъдрост и величие, както и благосъстояние.

 

Перла в Балкански вариант

Интересно, нали? И на Балканите можем да се похвалим с подобно производство. Прочутата охридска перла (бисер) представлява имитация на истинска перла. Тя е изработена от седеф, който се добива от морски миди. Готовите продукти в резултат на това са на основа седеф. Върху седефа се нанасят няколко слоя емулсия,която се получава от специален вид риба, която се отглежда във водите на Охридското езеро. Интересното е, че цялостният продукт е изработен от естествен седеф като материал и затова е високо ценен като украса и декоративни бижута. Бяла перлена мазилка за стени..

  

Нещо повече за перлената боя

Бяла перлена мазилка за стени е тип декоративно покритие с висока художествена стойност и красива стилна визия. Тя се полага върху интериорни стени след подготовка на основата и подходяща обработка с грунд. Следва цикъла на приложение на съответната декоративна система. Перлената боя добавя определена текстура към стената и отразява всяка изкуствена или естествена светлина, насочена към нея. Това добавя лек блясък на интериорните пространства.
Перленото покритие притежава висока издръжливост и е лесно за почистване. Препоръчва се за стени в зони със среден и висок трафик.

 

Кой цвят е перлено бял?

Перлено бял цвят е бял цвят с леко зелен отенък и прекрасен седефен отблясък. Ако се вгледаме в разликите между обикновена бяла и перлена бяла боя, то ще видим съществена разлика. Обикновената боя има цвят и е почти без ефект и визуална дълбочина. Перлената боя притежава невероятно красива  и почти реална дълбочина, която придава много стилен вид на мазилката.

Цветната перла притежава бледо-бял оттенък и фин бисерен блясък. Този цвят се използва при интериорния дизайн в случаите, когато се търси като ефект бял нюанс с леки ефекти.

 

Бяла перлена мазилка Караваджо

Изключително стилна и елегантна италианска декоративна мазилка тип венецианска мазилка! Бяла перлена мазилка за стени тип Караваджо по вълнуващ начин пречупва насочената към нея светлина и поради това постига уникален ефект. Наподобява древни стенни тъкани за украса и тяхната оригиналност и текстилна мекота при докосване. Търсена декорация за всеки стил интериорно пространство. Като състав включва емулсия в акрилна среда (основа), природна слюда, органични пигменти и други специални добавки.

 

Съспенс силвър в бяло

Съспенс силвър е декоративна италианска мазилка с прекрасни, изключително нежни сребристи нюанси. Прекрасен и стилен финиш за интериорни стени от най-висок клас. Съспенс пресъздава ефект на дълбочина, от максимална елегантност и изтънченост. Идеална мазилка за класически стил, както и неокласическа среда. Благодарение на полимерната микрогранула, получената текстура придобива изключителна и приятна тактилна мекота. Изпълнена в чист бял нюанс, тази мазилка придава стилен и нежен класически дизайн на интериора. 

 

Ардоре лайт силвър

Ардоре нежно сребро е прекрасен декоративен финиш за интериорни пространства с ефект на  светеща перла. Той позволява получаването на красив оригинален ефект, който се отличава с илюзорна дълбочина, създадена от комбинация между перлен и матов ефект. Изключителни фрагменти от прекрасни перли, които оставят нежна следа по повърхността, с топъл триизмерен ефект и пламък на елегантност – това е Ардоре лайт силвър в бял нюанс! Бяла перлена мазилка за стени с уникален ефект!

 

Мармоперла

Мармоперла е декоративно стенно покритие във вид на паста със седефен мраморен ефект. Неговият прекрасен перлен ефект придава особена дълбочина на стените и фина нотка, на изключителна елегантност и изисканост. Използва се като висок клас декоративно покритие и обзавеждане в луксозни обществени и частни пространства. Мармоперла е продукт с голяма пластичност, позволяващ с един продукт да се получат различни ефекти и решения. Белият цвят изчиства неговата изящност, изпълва пространството с въздух и светлина, тишина и нежна елегантност.

 

Като извод..

Счита се, че бялото е цвят символизиращ чистота, съвършенство и ново начало. Жреците в древните култури в своите ритуали са носили бяло – символ на божественото съвършенство, чистотата на мислите и душите. За източните култури обаче, той е цвят на траура, на прехода от този към нетленния свят, на хармонията, пречистването, опрощението и преобразяването.

Артра представя стилни и уникални перлени мазилки в бял цвят  за Вашите интериори – уникални идеи за иновативни повърхности! Бяла перлена мазилка за стени- от Артра!