Декоративни мазилки Артра

Декоративни мазилки Артра

Декоративни мазилки Артра, стилен подарък за Вас и Вашия дом! Италианските мазилки на фирмата са богата гама и представляват най-завършената и цялостна концепция за декорации на интериорни пространства в България.  Съвременни идеи съчетани с традиция, италианско майсторство и вълнуващ, неповторим дизайн.

 

Декоративни мазилки в древността

Декоративните мазилки и като цяло декорациите са широка категория, която включва различни видове системи за украса на вътрешни пространства. Още от дълбока древност- дори от времето на пещерните хора, има следи за различни методи за украса на техните обиталища. За това – като доказателства днес имаме много пещерни рисунки на ловни  и битови сцени. Те са важно доказателство за артистичните търсения на първите хора. Този стремеж във времето е увеличил многократно мащаба и качеството си.

 

Какви са функциите на декоративното боядисване?

Полагането на декоративни мазилки има ролята на важен интериорен архитектурен елемент или предмет на приложното изкуство. Като цяло тя е интериорна и екстериорна, но в настоящата статия ще разгледаме първия вариант за презентация и разкрасяване. В миналото, ролята на декорациите са били отличителни за висшия ешелон на висшите общества, признак на значимост, богатство, власт и признание. Днес, достъп до този тип дизайни имат повече хора, но остава впечатлението за стил, красив дизайн и среда на обитаване.

 

Типове декоративни мазилки

Има различни типове декоративни мазилки в зависимост от различни критерии за оценка вида им. Според състава на градивните вещества, те биват основно минерални, полимерни/ смолисти, метални . Важно е да отбележим, че никой от декоративните мазилки на Артра не съдържа опасни съставки като разтворители и пигменти, както и олово или хром. В зависимост от външния вид и състава, те се делят на релефни и структури. Релефните придават известна дълбочина на покритието, заглаждат несъвършенства в основата ,съхнат по-бавно и в дълбочина, както и могат да бъдат предварително или последващо оцветени (тонирани). Структурните са тип т.н. пясъчни мазилки – с преобладаващ състав от кварц, слюди, материали с определена зърнометрия. Според вида на отразяване на светлината, те биват мат, неутрални и бляскави. Има и други признаци на разделяне, но основните вече споменахме по-горе.

 

Ключови фактори при избора на декоративни мазилки

Декоративни мазилки като украса на интериорната среда имат редица ключови фактори пред други възможности за декорация. Могат да бъдат сравнявани с латексите или т.н. нормални бои, с тапети, с видове релефни отливки и орнаменти за украса на стени и таван. Те обаче са възможно най-добрият избор за вътрешни пространства. Защо? Мазилките имат относително добра здравина, износоустойчивост и съвременните технологии позволяват почти 80% от тях да се измиват, т.е. има реална възможност за почистване. Възстановяване при някои също е възможно – чрез полагане на допълнителен финиш слой и/или защита чрез протектор (тип запечатка на повърхността). Минералният тип  мазилки (особено тези на база вар/ варовик) с годините дори стават по-здрави и консолидирани. С времето процеса на карбонизация в тях заздравява структурата на повърхността. Типични представители за такъв тип мазилки са Енкуасто фиорентино, Травертин, Коччопесто, СтуккоМармо.

 

Декоративни мазилки Артра

Декоративни мазилки Артра- ние разполагаме и предлагаме богата гама от декоративни италиански мазилки с безкрайни възможности за оцветяване, интересни финиш завършени слоеве, стилен дизайн, защита, на различна основа, напълно безопасни за хора, домашни любимци и деца. Те внасят балансираща хармония и уют във вашата семейна, работна или почивна среда. Изберете нас и Артра и се възползвайте от нашите уникални артистични италиански предложения за Вас!

 

От екипа на Артра