Интериорни мазилки за стена или как да променим вътрешното си пространство

Интериорни мазилки за стена или как да променим вътрешното си пространство. Ако нямате възможност да извършите основен ремонт на дома си в близко бъдеще, най-удачния вариант е да извършите значимо, но не толкова отнемаща ресурси промяна.  След основен ремонт, следващото най-добро нещо – като промяна, е да придадете на вашето пространство изцяло нов облик с интериорни мазилки за стена. Намирането на точния за стила дизайн цветови нюанс далеч не е лесно. Въпреки това, където и да се „крият“ вашите дизайнерски усещания, вие със сигурност можете да откриете най-подходящия цвят на мазилките  за вас.

 

Видове интериорни мазилки за стена

Интериорните мазилки за стена в днешно време могат да надминат нивото на обикновено обновяване на средата. Те могат тотално да преобразят околната среда и да сътворят истински шедьоври, макар и в домашна обстановка! Помислете за този факт като основно ваше вдъхновение за мазилките. Според съдържанието на интериорните мазилки за стена, декорациите биват няколко основни вида. Има няколко общи съставки, които са идентични при всички продукти. При интериорните мазилки за стени, такива компоненти са водата (продукт на водна основа) и свързващото вещество, което може да бъде от различен характер като например  полимер, полиуретан, други. Тези две съставки са част от химичния състав на продукта, независимо от неговата разновидност. Формулата на мазилката включва още стабилизатори, пълнители, добавки, сгъстители, оцветители, натурални частици.. Вълшебна смес за уникални резултати с интериорните мазилки за стени на Артра!

 

Подготвителен процес предшестващ полагане на интериорни мазилки за стена

Достигаме до съществената част на процеса по преобразяване на дома. Вариантите са два: професионалисти в полагането на интериорни мазилки за стена или.. вашето лично и единствено участие. При първия вариант: с нетърпение очаквате резултата, а при избор на втората опция: вдъхновени сътворявате красота! J Първата важна стъпка е да изберете дизайн за стената, вид на мазилката, осигурявате инструменти, правите внимателен оглед на повърхността. Ако върху стените има тапети- те трябва внимателно и изцяло да бъдат премахнати, без остатък! Ако има стара боя- варианта е тя да бъде премахната, а  ако повърхността е достатъчно здрава- можете да използвате нея като основа за полагането. Внимателно запишете формулата за смесване на оцветителя или наименованието на избрания цветови нюанс на мазилката (при проблем ли недостиг на продукта като количество, ще можете да поръчате още от същия цвят).

 

Нанасяне на интериорни мазилки за стена

Така, същината на въпроса! При напукана, компрометирана или излющена основа е необходимо да се консултирате със специалисти относно възстановяване здравия облик на стената. При здрава повърхност, първо полагаме грунд в подходящо съотношение на  разреждане с вода. Изчакваме приблизително 20-24ч при температура около 20°С за пълното изсъхване на грунда. При някой видове интериорни мазилки за стена се извършва предварително оцветяване на грунда, за постигане на ефект на дълбочина на мазилката и подходяща цветово основа. Различните компоненти на мазилката се смесват и оцветяват, до получаване на хомогенна смес без бучки и образувания от недостатъчно разбъркване. Чрез използване на специални инструменти се нанасят 1 или два слоя от мазилката, със специфични техники на полагане за различен дизайн. Крайният финиш е резултат от нанесените слоеве и техния балансиран синхрон на повърхността, играта на нюанси и художествени ефекти. Защитата на повърхността гарантира запазване на ефектния стил за по-дълъг  период от време. Това са тип високоустойчиви продукти за защита на декоративните повърхности като позволяват измиваемост на повърхността, защита от прах, открояване на финиша и ефектна дълбочина на повърхността.

 

Избор на тип интериорни мазилки за стена

Избора на тип интериорни мазилки за стена се определя в зависимост от условията на околната среда. Преди да закупите интериорната мазилка, трябва да имате предвид няколко фактора, които да ви помогнат да намерите правилния продукт. Ключови са следните аспекти и характеристики: 1) Трафик на стените (в помещенията); 2) Избор на боя с блясък или по-мат вариант; 3) Характеристиките и несъвършенствата на стенната повърхност на интериора. Всеки от тези аспекти ще разгледаме по-подробно в отделни абзаци на настоящата статия относно тип интериорни мазилки за стена.

 

Трафик при интериорни мазилки за стена

Може би най-важното нещо, което трябва да имате предвид при избора на покритие, е количеството трафик, който вашата стая би могла да издържи и ще има реално. Трафикът се характеризира с отпечатъци, вероятни мръсни петна, замърсявания от обувки, както и от устойчивостта на мазилката на измиване и почистване. Натоварените стаи като всекидневни, кухни, както детски стаи и коридори би трябвало да бъдат покрити с по-трайни и устойчиви покрития. Обратното важи и за по-слабо използваните стаи с по-малко трафик.

 

Гланцов тип интериорни мазилки с блясък

Боядисаните повърхности се разделят на различни видове по отношение на този критерий. От гладки покрития без блясък до много лъскави повърхности с висока степен на гланцов ефект. Блясъкът на всяко покритие ще повлияе на количеството светлина, което те отразяват обратно в пространството (например съответната стая). Ако желаете повече светлина на по-тъмна част от интериора, това би могло най-добре да се получи с по-голям гланц, който ще „засенчи“ и се справи по-добре от матов тип покритие.

 

Несъвършенствата на повърхността

Колкото по-гладко и светлоотразително е покритието, толкова повече ще показва несъвършенства на повърхността, върху която нанасяте интериорни мазилки за стена. При липсата на идеална повърхност (наличие на петна, дупки, неравности по стената), удачно е използването на матов тип боя или поне не толкова лъскава. Това ще помогне да скриете тези дефекти и да запазите стената да изглежда гладка.

 

Съветите на Артра

Тъй като Вие ще сте тези, които прекарват голяма част от времето си в интериора, който сам бихте създали, то ние Ви препоръчваме следното:

  • Дерзайте, търсете, четете, гледайте визуализации на проекти, вдъхновявайте се, за да съберете база от данни, от чиито недра да изградите свой собствен дизайн;
  • Да, винаги има нещо модерно- било то дизайн, ефект, цветови нюанс, но Вие се осланяйте единствено на Вашите вкус и предпочитания и не забравяйте: Вие ще обитавате това пространство, направете си го само „ваше“;
  • Потърсете съвети от приятели и професионалисти, но ги пречупете през своята призма и мнение;
  • Вземете под внимание всички елементи на интериора и създайте хармония и балансирано съотношение между цветове, стилове, дизайни и пространство;

Не на последно място- не забравяйте, че Артра създава стилни, уникални, бутикови интериорни мазилки за стена, за Вашия неповторим и дизайнерски автентичен Проект. Интериорни мазилки за стена – от Артра!