Цветови тенденции при боядисване на интериорни стени

Цветови тенденции при боядисване на интериорни стени

Andrey

Цветови тенденции при боядисване на интериорни стени. За да определим актуалните за настоящата година цветни тенденции в интериорния дизайн и архитектура, трябва да го дефинираме като понятие? Тенденциите или насоките в цветните актуални новости са по-скоро посоки на развитие и мода. Цветната тенденция е вид посока изразяващо се в предпочитание към определен цвят или нюанс. Представляват основно предпочитания за определени цветове или комбинации от определени цветове, които стават популярни за определен период от време. Тенденцията до голяма степен може да влияе върху потребителското поведение и да го променя. Това е едно съзнателно общуване с цветовете и изборите свързани с тях.

 

Защо тенденциите за актуални цветове са важни?

Цветовите тенденции за актуални цветове са важни, тъй като помагат на компаниите да получат конкурентно предимство пред останалите играчи на съответна област от бизнеса. Те се подготвят предварително, за да не бъдат виждани преди тяхното излизане на пазара. Прогнозирането и планирането на цветните тенденции е тясно свързано с цялостния проект по реализация на определена стока или услуга. То оказва влияе върху много страни от света на модата, развитието на интериорния и графичния дизайни, технологиите, дигиталния маркетинг, уеб дизайна и редица други.

 

Основни тенденции за 2021г

Тук ще ви запознаем със 7 основни тенденции в цветовете в интериорното пространство, които са актуални и биха повдигнали вашето настроение през настоящата година. Скритият символизъм във всеки цвят е носител на настроение в определена посока на човешките възприятия. Та, приносителите в цвят на позитивно настроение са следните:

 • Слънчево жълто. Винаги актуален и позитивен цвят. Цвят на настроение, жажда за живот, събуждане и нова, позитивна енергия. Радост за дома и душата;
 • Земни тонове. Предават реална действителност, рационалност и земно усещане за сетивност;
 • Пастелни нюанси;
 • Наситени и сочни, свежи цветове – ярки и незабравими, с ясно изразено послание и визуализация;
 • Естествени, нежни тонове на кожата.

Цветови тенденции при боядисване на интериорни стени – Артра избира най-доброто за Вас!

 

Цветът в тенденция 2021г

Основните брандове в бизнеса развиват своите изследователски звена и прогнозират най-актуалните цветове за предстоящите сезони. Например, Пантоне Колор институт посочва като цвят на 2021 година не един , а два цвята. Това са наситено сиво и осветяващо жълто, които заедно изразяват настроението на настоящата година. Тези цветове на символ на надеждата на хората за нормален живот в трудното ежедневие на съвременните дни. Други големи подобни институти също дават своите предпочитания за модерен цветови нюанс. Като цяло, цветовите нюанси ще бъдат успокояващи и зареждащи с позитивна енергия. Няма да наблюдаваме танц на диви контрасти или електрически неонови лъчи. Ще наблюдаваме едноцветни, нежни нюанси, заглушени цветове, откриваеми в природната среда, палитри, които лесно и балансирано се сливат една в друга.

 

Кой е най-популярния цвят за стена през 2021г?

Според една водеща международна компания в бизнеса за интериорни декорации, успокояващ нюанс на синьо-зелен цвят би бил много актуален цвят за годината. Спокойната и хармонична природа на синьото балансирана с успокояващия зелен цвят на естествената природна среда, би бил много вълнуващ и модерен интериорен инструмент.  Споменахме по-горе Пантоне е нейния избор от жизнеутвърждаващо жълто и нежно сиво. Според американската  Sherwin-Williams, много актуален вариант са модерно сивите нюанси примесени с топлите нюанси на бежовото, както и земните нежни розови нюанси + винаги актуалното черно.

 

Стени в бяло..?

Белият цвят е един от основните цветове в палитрата. За нас той е символ на чистота, нежност, възвишеност, но в японската култура е символ на траур и тъга. Белият цвят е винаги актуален и желан от клиентите, дари в години с изявени цветни и ярки предпочитания. Стилната белота на стените е харесвана интериорна декорация и позволява по-широк избор на стилове и дизайни в самото помещение, поради своята неутралност. Интересен въпрос е дали трябва цялото вътрешно пространство да бъде боядисано в един цвят. Всъщност, не е нужно да боядисвате къщата в един цвят, а по-скоро да създадете баланса между отделните цветови гами в дома. Непрекъснатостта на цветовете създава хармоничен вид и плавност на движението от стая в стая.

 

Като заключение

Цветови тенденции при боядисване на интериорни стени. Каквито и да са цветовите тенденции за интериорния дизайн на дома, ние Ви съветваме да следвате сърцето си и Вашите предпочитания и визия за това, как ще изглежда вътрешното Ви пространство. Не е толкова важно актуалните тенденции, а Вашите „виждания“ за любимата Ви среда на отмора и почивка, тъй като Вие ще сте тези, които се наслаждавате на крайния резултат. В това Ваше начинание, ние сме винаги насреща- за съвет, консултация или идея – потърсете ни! Артра Ви пожелава вдъхновение и успех!

08 26082021 Грунд за венецианска мазилка

Грунд за венецианска мазилка

Andrey

Грунд за венецианска мазилка. Грунд или подложка е подготвително покритие в основата, поставено преди полагане материала на боядисване. Така нареченото грундиране спомага по-доброто закрепване на боята върху повърхността и осигурява защита на боядисания декоративен продукт.

 

Необходимо ли е?

Нашият съвет за вас: винаги грундирайте стените си преди боядисване. Стойността на грунда и времето като разход са незначителни сравнени с това, което би могло да се случи като нежелан дефект и проблем. Това важи особено в случаите на силно пореста или пропусклива повърхност. Повърхността е пореста, когато абсорбира вода, влага, масло, миризми или петна. Този материал буквално ще „изсмуче“ (силно абсорбира) боята ви директно в него, ако първо не грундирате.

 

Какво да имате предвид?

Използването на грунд за стени преди боядисване придава текстура на повърхността, върху която работите. Това позволява на боята да залепне към грунда и да постигне добро покритие върху съответната основа. При полагане на декоративните бои, много важни са 2 основни фактора. Първо – вида на основата, върху която ще се поставя декоративния материал. Втория фактор е вида на продукта, който улеснява захващането на основата и декоративната мазилка, т.е. това е грунда. Венецианската мазилка има такъв продукт в системата си на приложение.

 

Венецианска мазилка – кратка характеристика

Венецианска мазилка е подобно на мрамор декоративно защитно покритие. Това е естествено декоративно покритие с  типичен венециански стил от 18 век. Притежава пропускливост и изключително мощно действие срещу мухъл. Много предпочитана и добре позната в България. Харесвана поради типичния и бляскав вид, многопластовост, стилна визия и интересни визуални ефекти. Възможност за постигане на многобройни цветови нюанси. Методът на приложение на Венецианската мазилка се състои в оценка на основата и подходящо нейно третиране, а как точно- ще разберем в следващата глава на настоящата тема..

 

Грунд за Венецианска мазилка

Като грунд за Венецианска мазилка се използва продукта Праймър Ес. Това е продукт за предварителна обработка на повърхността, със слепващи свойства върху леко грапави стенни повърхности. За този тип мазилка се използва прилагане на 1 слой от Праймър Ес. Грунда може да бъде с бял цвят (може да бъде оцветен), непрозрачен е и специфичен за улесняване закрепването на декоративни мазилки върху сравнително гладки повърхности. Друг вариант е повърхността да бъде с ниска степен на абсорбираща способност – например бетон, газобетон, гипсокартон, гипс и други.

 

Видове грунд и приложение

Грунда за този тип мазилка е Праймър Ес и е във вид на акрилна микро емулсия, специални повърхностно активни вещества, кварцово брашно, титанов диоксид, други нетоксични добавки. Нанася се директно с четка или валяк с къс косъм, сред разреждане от 20-40% с вода. Тиксотропен като вискозитет продукт с цял цвят. Средният разход на 1 литър продукт  е между 7 и 8 квадратни метра повърхност. Изсъхването продължава от 30мин (при допир) до напълно суха повърхност за 24ч при 20°С. Повторното покриване се извършва след 24 часа от полагане на първи слой. Съхранение: 36м в неотворени опаковки, защитени от температурни промени.

 

Грундирайте, не спирайте!

Грундирате, за да си гарантирате добра основа върху която да творите с дръзновение и вдъхновение! Артра– вашият верен спътник в света на красивите повърхности и иновативни идеи..  Възползвайте се от нашите креативни идеи за вас и полезни съвети!

Микротопинг иновативно покритие за под и стени

Микротопинг иновативно покритие за под и стени

Andrey

Микротопинг иновативно покритие за под и стени. Иновативна система за полагане на продукт на база микроцимент за всякакви хоризонтални и вертикални повърхности. Готовото покритие е без прекъсване и фуги, с цялостен дизайн и стилна визия на естествен камък. Този ТОП продукт се нарича Микротопинг.

 

Микротопинг?

Микротопинг е фино модифицирано покритие на циментова основа с минимална дебелина от само 2мм.  Той притежава висока устойчивост на изтъркване и прилепване към почти всякакъв тип основи. Това му качество го прави идеален за успешно полагане върху бетон, стомана, дърво, плочки, а дори и стъкло!!? Микротопинг е една от най-разнообразите системи за полагане. Това е така защото той може да съдържа различни комбинации между съставни продукти, цветове, финиш завършване, лаково покритие.. Това го прави уникален и абсолютно бутиков, тъй като системата е различна за всяка среда (според нейните характеристики и изисквания). С една дума- Микротопинг иновативно покритие за под и стени!

 

Микротопинг за под

Микротопинг е идеален за вътрешно приложение със своята характерност да има приемственост между под и стени в цялостния интериорен дизайн. Тази непрекъснатост дава цялостен и завършен вид на модерна среда на обитаване. Системата е  идеална за финиш върху стар бетон. При ново строителство трябва да се има предвид слягане на сградата и пластовете, което може да окаже негативно влияние върху вече „излятата“ повърхността. При по-слаби движения (от слягане или земетресение), системата може да ги поеме и повърхността да остане цяла и непокътната. Като цяло, Микротопинг притежава устойчивост на износване, огъване и натиск, които го правят перфектен избор за подова повърхност!

 

Микротопинг за стени

Стените обикновено се декорират с декоративни бои, мазилки или арт пана. В нашия случай, говор за иновативно покритие- не само за стена, което да придаде цялостен вид на интериора. Микротопинг за стени е ненадминато усещане за естествената красота на камъка, нежно докосване и стилна визия. Наслагването на шарките по повърхността от различните слоеве се дължи на видовете системи и майсторството на изпълнителя. Визията е зашеметяваща – много красива и модерна, съвсем не студена както в повечето случай на циментово/ бетон покритие. С Микротопинг имате арт покритие, което е иновативно и модерно, напълно индивидуално с цветове и финиш детайли. С една дума- бутиково покритие за под и стени!

 

Накратко- Микротопинг!

Само в 2-3мм дебелина, с Микротопинг е възможно да се подновят съществуващи повърхности върху различни типове основа като бетон, саморазливни подове, керамика, дърво. И всичко тава без тяхното премахване. Микротопинг представя извънредни залепващи свойства, висока устойчивост на изтъркване, и климатичен стрес; той се проявява безупречно върху подово отопление, поради отличната си топлопроводимост. Микротопинг претворява съществуващата среда в уникална и модерна, стилна и вълнуваща, естествена и различна..

Артра предлага на Вашето внимание италианка дизайнерска система Микротопинг- иновативно покритие за под и стени. Тънко циментово покритие без фуги за бутикови интериори.

Миещи тапети за стени във вътрешни пространства

Миещи тапети за стени във вътрешни пространства

Andrey

Миещи тапети за стени във вътрешни пространства. До преди няколко години миещ тапет не съществуваше като възможност. Еволюцията на този тип декорация доведе нещата до там, че днес да е съвсем нормално да има такъв тип покрития.

 

Измиваеми тапети?

Миещите се тапети имат фин слой защитно покритие, което защитава дизайна на самия тапет. Основата е направена от нетъкана повърхност с подсилена структура. Това определя от една страна здравината на тапета, а от друга- позволява редовното им почистване с вода. Необходими са още кърпа или влажен парцал, а при необходимост от премахване на петна- и неутрален препарат. С нашата ТОП дизайнерска селекция Артра, вие получавате изключително здрав и качествен тапет (като материя) и прекрасна визия. С грижата на добър стопанин, този тапет е практически вечен или поне достатъчно дълготраен.

Тапетите от колекцията на Артра

Тапетът с нетъкана подложка е отличен декоративен материал за вътрешни пространства. Благодарение на своята иновативна структура, тапета  идеално покрива (и перфектно прикрива) дефекти върху повърхността на стените. Това означава, че преди поставяне на декорацията не са необходими съвършено гладки стени. Важен бонус на този тип тапети е, че те не съдържат никакви вредни вещества в състава си. Те отговарят на най-строгите Европейски законови изисквания, валидни за такива продукти. Миещи тапети за стени във вътрешни пространства!

 

Характеристики на тапети Артра

Материала на нашите тапети е нетъкана структура с усилена подплата, произведен в Германия. Основата дава здравината на тапета, както и неговата устойчивост на различни влияния на фактори от околната среда. При желание за премахване на тапета след дълъг период на ползване, отлепването е много бързо и цялостно.

Тапетът е устойчив на вода и не се деформира при обилно намокряне. При обратното му изсъхване, той възстановява своя първоначалния си вид. Уникалните свойства на този материал са сигурна бариера срещу поява на плесени или гъбички. Силно устойчив на механични въздействия и лесно почистване- това са миещите тапети на Артра!

 

Измиваеми тапети цени

Всеки тапет има определен ценови диапазон в зависимост от някои фактори.  Офертните ни предложения стартират от приблизително 90,00лв (по-стари колекции) до към 195лв без ДДС/1м2. Важни са- освен размера на стените и съответно тапета, още и колекцията, дизайна, основата (за сухи/ влажни помещения). В определени периоди, производителя има кампании за отстъпки, така че и нашите клиенти ще имат възможност да се възползват от такива отстъпки. Качеството е гарантирано, а цените са справедливи- можете да се убедите сами в това!

 

Тапети в баня?

Не всички тапети за удачни за използване във влажни помещения и бани. Тапет поставен под течаща вода на пръв поглед е невъзможна комбинация. Да, но.. вече не! С Колекцията тапети „H2O“ на Артра, ние поставяме ново начало и приложение за този тип интериорни декорации. Този тип тапети се изработва от специално фибростъкло, което позволява присъствието му в особено влажна среда. Говорим дори под течаща вода – зоната на баня и под душовете. Отделно от това, иновативната технология за дигитален печат плюс богатата цветова гама, изпълва пространството с необятни и невероятни декоративни ефекти. Удоволствието си заслужава, убедете се сами!

Разгледайте голям избор от домашни тапети, включително уникални рамки за тапети, ролки и мостри в разнообразни цветове, шарки и дизайн. Заповядайте в нашите Шоурум арт пространства- Пловдив, София и Варна! Очакваме ви с иновативни и изгодни предложения за Вас!

Перлена боя за стени, от Артра! Уникални идеи, иновативни повърхности!

Перлена боя за стени

Andrey

Перлена боя за стени. Декоративните бои с перлен ефект са вълнуващо стилни и интересни като декорации. Те имат почти магическото свойство да пречупват светлината и да трансформират интериора по един вълшебен начин. Техният благороден лукс бива високо оценен от клиентите и също толкова предпочитан . Фината елегантност на мазилката я прави подходяща за използване в класически и неокласически среди, както и в модерни такива.

Перлена боя- що е то?

Перленото покритие е тип гланц със средна интензивност, който е едновременно красив и лесен за почистване. Декоративното покритие от перла е със средно ниво на отразяване на светлината от финиш повърхността- някъде между 10 и 30%. Характеризира се с висока степен на издръжливост (вкл.и на влажност и плесен). Поради това е предпочитана декоративна мазилка за стени в зони с голям трафик. Този тип перлена декорация е предпочитана главно поради стилната си визия, луксозно покритие и бляскави зони на експониране на светлината.

 

Перфектното място за перлена боя

Коя би била най-удачната употреба на перлената боя? Най-общо казано, това са стени в зони с висок трафик на движение на хора. Освен това- поради издръжливостта си на влажни условия, тя може да бъде полагана и в такъв тип помещения. Силната ѝ устойчивост срещу плесен е бонус към характеристиките на този тип боя за стени. При нарушаване структурата на боята и последващите поправки, има възможност те да бъдат маскирани и поправени, но това е (макар и) малък негатив за финиша. Повърхноста на стената под покритието е необходимо да бъде равна и гладка, за да няма дефект, който да „прозира“ в горните слоеве на мазилката с перли.

Избор на цвят

Изборът на цвят и финиш на перлената боя са фактори от съществено значение. Защо е така? Синхронизиране на търсения цвят и желан финиш са взаимно свързани и важни решения. След като дълго сте преценявали и направили избор за цвета, то обмислете и финиш визията. Балансирайте цвета и финиша със стила на помещението, неговото предназначение и очакванията ви от неговото вътрешно послание. Имайте предвид типа на мазилката с перли и факта, че при този арт продукт има по-силен ефект на отразяване на светлината. Независимо дали е изкуствена или естествена, тази фосфоресциращ ефект е видим и осезаем.

Общи характеристики на перлените бои

Перлените бои имат своя специфична визия и стил. Общите им характеристики биха били важна част от взимането на решение за точно определен тип мазилка за интериорни пространства. Перлените бои и мазилки се характеризират с елегантен финиш и стилна презентация, великолепно дизайнерско решение за вътрешни среди. Те са създадени на водна основа, което ги прави безопасни и безвредни за човешкото здраве. Съществен бонус е тяхното бързо изсъхване и отлично покритие. Налични са различни цветови нюанси от картел.

 

Символика на перлените цветове

Значенията на перления цвят биха могли да се крият в избраната цветова гама. Перлата е символ на лукс и уникален стил. Те символизират богатство, благополучие, дълголетие и успех. Черният цвят в перлена структура е символ на мъдростта и живота, докато белия цвят е символ на щастлив съвместен живот. Розовите са символ на романтика и нежност, докато златните са ярък израз на богатство и просперитет.

 

Перлена боя за стени, от Артра! Уникални идеи, иновативни повърхности!

Тапети като иновативно дизайнерско решение за интериорен дизайн

Тапети като иновативно дизайнерско решение за интериорен дизайн

Andrey

Тапети като иновативно дизайнерско решение за интериорен дизайн. Тапетите са покритие за стена, което придава определен стил и дава „душа“ на мястото, където са поставени. Това е художествен елемент, с чиято помощ интериорния дизайнер може да проектира пространството по много различен начин. Тапета би могъл да се превърне в арт решение за всеки интериор и стил.

 

Тапета и неговото послание

Всеки тапет има свое собствено послание и език, на който го отправя. Абстрактен стил, ретро или модерен, геометричен или на ивици, бляскав финиш или матова повърхност – всеки вкус би могъл да бъде задоволен с предлаганите опции. Тапета провокира настроение и емоция, която оживява в тази специфична среда. Това е вид специфична аура, която е продължение на съзнанието на всеки един индивид. Затова е важен внимателния избор, визия и харесване от страна на клиента, в чийто дом този тапет ще бъде поставен. Тапети като иновативно дизайнерско решение за интериорен дизайн!

 

Колекция 2021 Артра

Желаете да сътворите вашето малко кътче на отмора и отпускаща почивка от зноя на деня? Да добавите малко емоция и цвят в сивото ежедневие на забързания, голям град? Търсите богата колекция от идеи и луксозни дизайнерски тапети, с които да трансформирате вашето пространство? Изберете подбраните предложения на водещи европейски фирми и дизайнери, при това само с едно щракване на компютъра. Това са иновативни идеи, които ще променят вашата среда на обитаване – лесно и елегантно, както само те биха могли!

 

Тапети за детска стая

Любимите ни деца са нашата гордост, слабост и надежда. За да израснат те се нуждаят от своята приказна среда, изпълнена с любими герои от книжки, песни и филми. Тапетите, които могат да станат желан декор в техните стаи биха ни съдействали много в тази посока.Те имат принадената стойност на приказна тайнственост, както и комфорт към заобикалящия ги интериор. По този начин те растат, а средата им помага да успяват да изразят своята индивидуалност. Да не говорим, че те са и голямо забавление за малките палавници! 🙂

 

Тапет за всекидневна

Всекидневната е стаята с най- голямо значение за интериора на дома. Тя е своеобразен център, негово съвършено „ядро“. В сърцето на дома, тапета винаги има специално място. Независимо от дизайн и концепция, тапета може да бъде в пълно съзвучие и баланс с вашето усещане за хармония и стил. Това е, което би придало повече топлина, повече уют и съдържание на вашето лично пространство- място, с което да бъдете горди и да му се радвате. Препоръчваме използване на класически дизайни- например цветни такива, като нюансите трябва да бъдат взаимно допълващи се, а не твърде контрастиращи. Изчистеното пространство дава повече въздух и стилна минималистична концепция за вътрешен дизайн.

 

Тапет за преддверие и коридор

Първото впечатление за дома ви, ще бъде от начина, по който изглежда коридора или преддверието на дома ви. Съветваме ви да не го пренебрегвате. Поради ограниченията в големината на пространството, нямате много опции. Целта е да се избегне претрупване на стилове и и елементи. Препоръчваме да обърнете внимание на дизайни тапети, с които – чисто визуално, вашето пространство става по-просторно.  Можете да използвате неутрален или топъл цвят, с който да кажете „Добре дошли“ на Вашите гости с едно приятно първо впечатление.

 

Тапет за спалня

Спалнята е най-личната зона в едно жилище.  Това е място за уединение, почивка, спокойствие, хармония и баланс. Тази зона да бъде подходящо декорирана според разположението, големината и желания стил. Специално внимание трябва да обърнете на стената срещу леглото. Това е първото усещане, което ще ви обгърне при събуждането сутрин и последното, което ще виждате вечер. От друга страна, влизането в стаята ще започва с впечатлението, което създава тапета, поставен на стената над леглото. Независимо от стила, това е вашата зона на комфорт- помислете внимателно своите идеи и ги въплътете в реалност. Това може да стане с нашата богата колекция дизайнерски тапети за стени от Артра!

 

Избор за всеки вкус от Артра

Независимо от стила на жилището ви- дали е модерно, традиционно, романтично или натурално, това е мястото, където вие намирате спокойствие, почивка и уют. Вие можете да се оттеглите в края на натоварения делник, за да посрещнете спокойствието и насладата от тишината във вашия свят, вашия собствен остров на уединение и отмора. Чрез нас и Артра открийте богатата гама от тапети за стени – изискан интериор за вкуси вкус и стил!

Италиански дизайнерски тапети за луксозни стени в стилни интериорни пространства.

Италиански дизайнерски тапети за луксозни стени

Andrey

Италиански дизайнерски тапети за луксозни стени в стилни интериорни пространства. Италианците се славят като майстори на дизайна във всички негови превъплъщения. Дали става въпрос за автомобили, мебели или дрехи – те са водещата нация като творчески заряд. Тръгвайки от древните фрески, реалистичното изкуство през Ренесанса и съвършенството на форми, вниманието към детайла- това определя качеството на създаденото. Дизайнерски тапети създадени от професионалисти – потърсете в сайта на Артра!

 

Какво представлява тапета?

Тапета е вид декорация използвана в интериорния дизайн за украса на вътрешни пространства. Обикновено се предлага от производителя на руло с фиксиран размер, като цената също е на 1 брой руло. За поставянето му върху стена се използва специално лепило за тапети. При залепване на тапета е важно правилното съединяване на разгънатите ролки при вертикалното поставяне.

 

Предимства на тапета пред боята

Тапетите притежават редица предимства през декоративните бои. Бонусите на този тип декорации за интериорни пространства са следните:

 • Тапетът е изключително здрав и може да издържи над 15 години, което го прави много рентабилен. Основното в случая е грижата на добър стопанин;
 • Когато тапетът е окачен и залепен правилно, той може да издържи три пъти повече от нанесена върху стената боя;
 • При наличие на неравни и идеално гладки стени, висококачествените тапети могат да прикрият несъвършенствата на повърхностите;
 • Тапета предлага много повече художествени възможности като цветни нюанси и вид покритие, релеф, текстури – и то в една повърхност;
 • При тапетите няма риск от изцапване на поводи и стенни повърхности, мебели и интериорни елементи;
 • Повечето тапети могат да бъдат измивани и/или почистени, ако се цапат;
 • Тапети пресъздава цялостна картина и послание, което с боя трудно би могло да се постигне като арт ефект и визуализация.

Тенденция при дизайна на тапети

Всяка година, модерните тенденции за интериорен дизайн се променят. Има актуални цветни нюанси, тенденции за текстури и мотиви. В момента най-предпочитани и модерни са ботаническите дизайни, зелени растения и цъфтящи цветя,  геометричните шарки, класически и модернистични сюжети. Интересна новост е поставянето на тапети в баня и мокри помещения. Такава се очаква да бъде тенденцията и за бъдещите модели с любовта към ботаническите дизайни и зелени пространства, внасяйки очарованието на природата и създавайки усещане за спокойствие и отмора.

 

Тапети 2021

Връща ли се модата на тапетите? А може би те никога не са излизали от нея…  Тапета е бил и си остава предпочитан елемент от интериорния дизайн. Затова можем да предположим, че и през настоящата година, този тип декорация ще остане актуална и предпочитана като част от опциите за украса. Тапета трансформира атмосферата на дома и я обогатява със своите богати художествени възможности. Дизайна е стилен, по-цветен, по-разнообразен и хармоничен. Тапетите са благословената възможност, с която интериорните дизайнери разполагат- като инструмент за промяна в позитивна посока. Модерни и през 2021 година!

Цветове на интериорния дизайн за 2021 г.?

Всяка година има цветове, които имат водещо значение в интериорната декорация. Тази година има няколко основни цвята, които ще са част от най-използваните цветови нюанси. Като такива можем да причислим: зелено, сиво, бяло, бежово, жълто. Като актуални цветни комбинации можем да посочим: сиво и жълто, сиво и бяло, жълто и бяло, сиво и оранжево, сиво и червено, сиво и зелено. Всъщност, личният ви вкус и избор на интериорен стил е основното, което би трябвало да ви ръководи. Изборът на цвят и цветови нюанси е съчетание, на чието хармония би трябвало да се наслаждавате вие. В този случай, послушайте сърцето си ☺

 

Кой е най-популярният стил на декориране за 2021г.?

Традицията повелява, в края на всяка година Института Пантон (Pantone) да определя кой ще е актуалния цвят за предстоящата година. За настоящата 2021, Pantone избра два цвята – безупречно сиво и озаряващо жълто. Техните характеристики са дълбок наситен нюанс на сивото и ярък, жизнерадостен тон на жълтото. Тенденцията в интериора подсказва връщане към вдъхновението на хотелския дизайн, стила арт деко и виенския модернизъм.

Италиански дизайнерски тапети

Италиански дизайнерски тапети – отношение и украса за Вашия стилен интериор. Тапети за стени, които разказват истории и разкриват други художествени измерения. Артра е селектирала специална Колекция от красиви дизайни, които биха могли да бъдат ТОП декорация за Вашето интериорно пространство. Луксозните дизайнерски тапети предлагани от нас са с изключително високо качество, резултат от съвременна цифрова технология и типичен италиански дизайн. Разгледайте нашия сайт и изберете Вашият идеален тапет за всеки стил! Артра- Италиански дизайнерски тапети за луксозни стени!

Италианска мазилка за стени в интериорни пространства

Италианска мазилка за стени в интериорни пространства

Andrey

Италианска мазилка за стени в интериорни пространства. Италия е известна като страната на хубавото кафе, вкусна храна, красиви забележителности и древна култура. Тази история се свързва предимно с Ренесанса- културно движение и подем възникнал във Флоренция през XIV век. Невероятните произведения на изкуството сътворени от италианските майстори будят възхищение във виделите ги и днес. Тяхното съвършенство и внимание към детайла са близо до невъзможното. Това неминуемо е дало и отражение върху създаването на декоративни мазилки и други подобни форми на декорация за дома.

 

Видове италиански мазилки

Италианска мазилка за стени в интериорни пространства. Интериор идва от френската дума intérieur  или вътрешен (вътрешно пространство). Интериорното оформление е дизайна на вътрешното пространство, което осигурява възможно най-приятни и удобни възможности за съществуване в него. Определя се от изискванията на клиента, неговите възгледи както и от препоръките, професионални съвети на дизайнера на пространството. Видовете интериорни мазилки на Артра, според състава и вида им са: бетонови, травертинови, венециански, метални, пясъчни, бляскави (блестящи), матови (непрозрачни), микроциментови.

 

Бетонови мазилки

Към групата на Бетоновите мазилки спадат: Арт бетон. Основата е Енкаусто Фиорентино и цветни нюанси от Велатура с определен цвят.Това е модерна, актуална мазилка с визия на бетон. Дизайнът може да бъде много различен като стил, релеф, цвят, декорации по повърхността. Елегантна мазилка, която съчетава в себе си бетонова структура и мраморни следи. Арт Бетон от Артра!

 

Травертин

Типичната Италианска декоративна мазилка с красив травертинов ефект. Невероятно красив декоративен ефект на отлежал варовик, получен чрез естествени суровини: вар и пчелен восък. Благородния външен вид на Травертин и специалния му ефект го правят идеален за обекти в класически, неокласически и античен стил, но и в модерни среди на обитаване. Мазилката е перфектно дишаща, с отлична измиваемост, без поява на гъбични образувания и мухъл (поради наличието на вар в състава).

 

Венецианска мазилка

Най-познатият тип мазилка у нас. Стуко Венециано и Караваджо са от типа Венециански мазилки. Стуко Мармо е напълно естествена като състава и това обяснява природно дезинфекциращите и свойства. Притежава и прекрасен марморино ефект, т.е. визия на мрамор. Предпочитана е в класически и неокласически среди, които приятно допълва със своята елегантност. Караваджо е друг тип венецианска мазилка, която обединява префинеността и, нейната оригиналната елегантност и осезаема мекота. Стилен ефект придава пречупването на светлината, която е характерна за древните стенни тъкани. Караваджо – за вълшебни интериорни пространства!

 

Метални покрития

Декоративен, пластичен материал на основа метал. Авангардно покритие, което е подходящо за интериорна декорация на стени и интериорни елементи. Вариации във форма на платина, злато, мед, бронз и паладий- 5 различни метални финиш покрития. Автентична стойност и трансформация на всяка една повърхност във видим и осезаем метален слой. Царствен финиш от чист метал- за луксозни интериорни пространства – Нобилис от Артра!

 

Пясъчни мазилки

Зефиро, Кристалия, Съспенс : най-ярките представители на Пясъчните мазилки Артра. Зефиро е италианска мазилка, която се отличава с прекрасна метална структура и пясъчни микрони с ефект на светлосенки. Като допълнение: фантастичен перлен ефект! Кристалия е великолепна матова мазилка с кристални ефекти на звездно небе. Изискано, луксозно и престижно декоративно покритие, подходящо за интериорен дизайн! Блестящи скъпоценни кристали с естествен тъмен и светъл нюанс. Съспенс има 3 бази: алуминий, мат и сребро.

 

Перлени

Декора Делукс, Ардоре, Артеметъл.. Перлени, прекрасни и ефектни италиански декоративни мазилки за стени. Декора делукс представя елегантността на перления ефект – декоративна система с меко оцветени зрънца и огромно разнообразие от перли. Ардоре е много интересна декоративна перлена мазилка на водна основа. Прекрасен декоративен финиш за интериорни пространства с ефект „светеща перла“. Артеметъл е декоративна мазилка за с пясъчно-метален ефект и кадифе при допир. Уникална стенна мазилка в ефект на злато/ сребро – Ясно откроим, осезаем метален ефект и силно, стилно присъствие- Арте Метал!

 

Мат

Матови мазилки от вида Съспенс мат, Мармопако, Фийл. Съспенс мат е декоративна италианска мазилка с откроими матови нюанси. Стилен финиш за интериорни стени от най-висок клас. Съспенс Мат притежава дълбоки ефекти от максимална елегантност. Мармопако е декоративна естествена мазилка, която позволява да се получат силно непрозрачни, кадифени покрития с вълнуваща мраморна визия. Фийл е стенна декорация с нежни матови нюанси и кадифено докосване. Непрозрачност, мекота при докосване и концентриран мат ефект наподобяват ефекта на мека кожа и стар велур. Уникални арт решения за дизайнерски интериорни пространства, от Артра!

 

Избирайки от богатата гама на Артра, Вие можете да дефинирате търсеното покритие и желани ефекти, които да са подходящи за Вашия вкус и интериорна среда. За Вас ние ще потърсим най-доброто и удачно решение. Италианска мазилка за стени в интериорни пространства- ние сме Вашето правилно решение! Артра– Уникални Идеи, Иновативни повърхности!

Травертин – мазилка с ефект на естествен камък. Какво включва понятието „естествен камък“? Това са материали с природен произход, които са добити от земята и използвани като материали за декорация и строителство.

Травертин мазилка с ефект на естествен камък

Andrey

Травертин – мазилка с ефект на естествен камък. Какво включва понятието „естествен камък“? Това са материали с природен произход, които са добити от земята и използвани като материали за декорация и строителство. Тук можем да споменем гранит, варовик, травертин, шисти, кварцити, оникс, други. Тяхната здравина и красив натурален дизайн са причините, те да бъдат широко използвани като украса в бита на човека.

Кратка характеристика на мазилката Травертин

Артра предлага италианска декоративна мазилка тип Травертин, която притежава невероятно красив визуален ефект. Основните 2 компонента са суровини с естествен ефект: вар и пчелен восък. Мазилката е може да има различни лица и презентации като дизайн, които да зависят от вкуса на клиента и опита на майстора. Богатата същност на Травертин позволява получаването на невероятни ефекти.  Поради тези причини мазилката може да се използва не само в класически и неокласически среди, но и в проекти с модерен и етно стил.

 

Модерен стил и традиции

Защо Травертин е толкова популярен? Като естествен камък от този тип варовик, има подобно на мрамор устройство и различни цветови вариации в земни тонове. Това е причината той да бъде търсен и желана декорация за интериорен дизайн. Като мазилка, Ню консепт Травертин на Артра може да има различна по вид и форма ивичеста структура, цветна визуализация и/или редуващи се зони с различен релеф и гладкост. Отлично си „подхожда“ с метални елементи, дърво и други декоративни елементи от класически и неокласически тип. Модерна презентация, стилна и уникална визия!

 

Приложения на Травертин

Приложенията на Травертин са твърде разнообразни. Камини, арки, колони, стени в мокри помещения и бани- всичко това е възможно. Техниката на нанасяне включва първо (и много важно) правилна подготовка на повърхността. Необходимо е премахване (при наличие) на прах, мазнини, стари покрития, както и да се третират напукани области или такива с движение тях. След грунд се полага първи слой, който играе роля за основа и втори- който дава крайния ефект на покритието. Полирането се извършва при започване на съхненето, но не по-късно от 10мин след полагане на втория слой. След изсъхване се полага защитна вакса, която предпазва повърхността и я прави устойчива на алкали и светлина.

 

Кратка техническа характеристика на мазилката

Пълното изсъхване на мазилка Травертин отнема няколко дни. Суха при допир повърхността става след 2ч при 20 градуса С. Средният разход на 1м2 е приблизително 1л. Оцветяването включва 4 нива на основно оцветяване: означени съответно с буквите А, B, C и D. Вариантите за оцветяване са два: оцветяване на мазилката Травертин и оцветяване на запечатващия продукт (Арте Чера Топ). Покритието е влагоустойчиво, непретенциозно при експлоатация, издръжливо във времето и при различни условия на околната среда. Мазилката е продукт на водна основа, без мирис, безопасен за хората и околната среда.

 

С една дума- Травертин!

Травертин – красива и стилна италианска декоративна мазилка, която успешно представя мраморни структури. Тя води началото си от времето на древен Рим, а през Ренесанса настъпва нейния разцвет поради преклонението пред всичко красиво, дело на човешките ръце. Мазилката позволява прилагане на различни техники и инструменти за създаване на различни текстури и покрития. Блестящо решение за стилни интериори – Ню консепт Траветрино от Артра. Нова концепция за Вашите интериори.

Боя с ефект на мазилка… Сега е момент, в който предстоят ремонти и освежаване на дома. Всеки би искал да постигне красив ефект с оптимални средства и нормален бюджет. Как може

БОЯ С ЕФЕКТ НА МАЗИЛКА

Andrey

Боя с ефект на мазилка… Сега е момент, в който предстоят ремонти и освежаване на дома. Всеки би искал да постигне красив ефект с оптимални средства и нормален бюджет. Как може да се получи това и възможно ли е изобщо? Повечето хора търсят да избягат от гладките, напълно еднакви бои с униформен ефект. Желаят по-различна, по-модерна и съвременна визия на стените си. Повърхностите –ако не уникални, то поне да бъдат интересни и красиви като дизайн.

 

Кое е различното – боята или… ?

Артра предлага много богат избор от високо качество декоративни италиански бои и мазилки. В нашата богата практика обаче сме разбрали едно- боята е важна, но още повече този, който работи с нея. Качеството на материала е от първостепенно значение, но още по-съществени са уменията, сръчността, въображението и чувството за хармония на полагащия. Творецът във всеки от нас може да сътвори (почти) чудеса- с един на пръв поглед, обикновен и абсолютно нормален продукт. Като обобщение, можем да посочим, че елегантен стил не винаги се дължи на много специална мазилка и супер скъп продукт. Понякога това става възможно с талант и вдъхновение. Боя с ефект на мазилка!

Нормална боя с ефект на мазилка?

За разлика от т.н. „класически“ бои, боите със специален ефект имат по-живо присъствие. Те са повърхности, които се променят, „движат“, създават различни визуални ефекти. Това е причината те да бъдат предпочитани като финиш покрития в много домове. Някой декоратори прилагат иновативни и различни методи за полагане на боя. От използването на гъба, инструмент за специални текстури, валяк, стигаме до използването на вестник, снимка, плакат, найлон и други такива нетрадиционни методи на нанасяне и/или оформяне на дизайна на повърхността.

 

Видове текстури на повърхността

В изкуството като форма на изразяване на света около и в нас, са познати следните 4 видове текстури: действителна, симулирана, абстрактна и измислена. Начина, по който описваме елементите от света, които ни заобикаля се характеризира със свойствата им. Т.е. един предмет може да бъде описан като груб, гладък, лъскав, мек, топъл, с различна форма и големина, цвят и материя.. Тези свойства и характеристики на предметите могат да бъдат от голяма полза при нанасянето на продукта. Те могат да бъдат използвани като художествени опции на съответната боя и то тока, че да я направят различна, стилна и красива. Опитният майстор знае това и го използва в работата си.

 

Нещо специално…

Нещо специално в силуета на обикновената боя? Излишно е да сравняваме стилната, дизайнерска мазилка с обикновената боя, но можем да прибегнем до малък трик. Да направим боята да изглежда като мазилка. За различни ефекти и специални текстури можем да използваме гъба -за тип облачен ефект и нежни цветове. Друг вариант е измиване на цветовете – то става с четка и два слоя, от които първия е в по-светъл нюанс (може и бял), а втория е от същата гама, но по-тъмен. По-интересни и ярки ефекти стават чрез преплитане на контрастни цветове. Интересна опция е следите от парцал и неговото „въртене“ по повърхността. Следите са като от нагънато кадифе, а понякога имитира жилките на мрамор или друг естествен  камък. Ефектът на измит варовик е много интересна декорация на стенна повърхност. Напомня за Средиземноморската традиция при украсяване на вътрешни и външни пространства.

 

Ефекти за уникална повърхност

Ефект, който бихме могли да препоръчаме като уникален и в същото време постигнат с тип интериорна боя е дизайн Кристалия. Това е кристалният финиш с визия на звездно небе. Популярен и желан дизайн с бляскава повърхност, който е предпочитан за детски стаи и интересни ефекти в кухнята и всекидневната. Нанасянето е лесно и сравнително бързо, а крайния ефект вълнуващ. Постигането на естествени тъмни и светли нюанси, както и блестящите кристали, правят покритието търсено и харесвано. Кристалия се нанася върху суха, без прах и равна повърхност, предварително обработена с грунд. Полагат се 2 ръце, с подходящ инструмент и неправилни, кръстообразни движения. Ефектът се откроява след 2 ч от момента на приложение, а подходящото осветление засилва това. Артра препоръчва Кристалия – боя с ефект на мазилка!

 

Като заключение

Боя с ефект на мазилка – оптималното съотношение между добро качество и разумна цена. В този “микс” обаче има добавено още нещо много важно: това е вдъхновението и усещането на твореца. Това е което прави разликата между обикновената боя и ефектната визия на мазилката. Творческата енергия преобразява и сътворява чудеса с красива повърхност. За една стилна повърхност не са нужни скъпи материали, а по-скоро професионализъм, знания и умения, усет към красивото и хармонията в баланса. Това можем ние- Вашият пътеводител в света на интериорните декорации! Артра- Уникални Идеи, Иновативни повърхности!

1 2 3 13

© 2021 Artra. Изработка на Уебсайт - Дигитална Агенция Stiva Digital

Артра – Уникални идеи, иновативни повърхности!