Перлена боя за стени, от Артра! Уникални идеи, иновативни повърхности!

Перлена боя за стени

Andrey

Перлена боя за стени. Декоративните бои с перлен ефект са вълнуващо стилни и интересни като декорации. Те имат почти магическото свойство да пречупват светлината и да трансформират интериора по един вълшебен начин. Техният благороден лукс бива високо оценен от клиентите и също толкова предпочитан . Фината елегантност на мазилката я прави подходяща за използване в класически и неокласически среди, както и в модерни такива.

Перлена боя- що е то?

Перленото покритие е тип гланц със средна интензивност, който е едновременно красив и лесен за почистване. Декоративното покритие от перла е със средно ниво на отразяване на светлината от финиш повърхността- някъде между 10 и 30%. Характеризира се с висока степен на издръжливост (вкл.и на влажност и плесен). Поради това е предпочитана декоративна мазилка за стени в зони с голям трафик. Този тип перлена декорация е предпочитана главно поради стилната си визия, луксозно покритие и бляскави зони на експониране на светлината.

 

Перфектното място за перлена боя

Коя би била най-удачната употреба на перлената боя? Най-общо казано, това са стени в зони с висок трафик на движение на хора. Освен това- поради издръжливостта си на влажни условия, тя може да бъде полагана и в такъв тип помещения. Силната ѝ устойчивост срещу плесен е бонус към характеристиките на този тип боя за стени. При нарушаване структурата на боята и последващите поправки, има възможност те да бъдат маскирани и поправени, но това е (макар и) малък негатив за финиша. Повърхноста на стената под покритието е необходимо да бъде равна и гладка, за да няма дефект, който да „прозира“ в горните слоеве на мазилката с перли.

Избор на цвят

Изборът на цвят и финиш на перлената боя са фактори от съществено значение. Защо е така? Синхронизиране на търсения цвят и желан финиш са взаимно свързани и важни решения. След като дълго сте преценявали и направили избор за цвета, то обмислете и финиш визията. Балансирайте цвета и финиша със стила на помещението, неговото предназначение и очакванията ви от неговото вътрешно послание. Имайте предвид типа на мазилката с перли и факта, че при този арт продукт има по-силен ефект на отразяване на светлината. Независимо дали е изкуствена или естествена, тази фосфоресциращ ефект е видим и осезаем.

Общи характеристики на перлените бои

Перлените бои имат своя специфична визия и стил. Общите им характеристики биха били важна част от взимането на решение за точно определен тип мазилка за интериорни пространства. Перлените бои и мазилки се характеризират с елегантен финиш и стилна презентация, великолепно дизайнерско решение за вътрешни среди. Те са създадени на водна основа, което ги прави безопасни и безвредни за човешкото здраве. Съществен бонус е тяхното бързо изсъхване и отлично покритие. Налични са различни цветови нюанси от картел.

 

Символика на перлените цветове

Значенията на перления цвят биха могли да се крият в избраната цветова гама. Перлата е символ на лукс и уникален стил. Те символизират богатство, благополучие, дълголетие и успех. Черният цвят в перлена структура е символ на мъдростта и живота, докато белия цвят е символ на щастлив съвместен живот. Розовите са символ на романтика и нежност, докато златните са ярък израз на богатство и просперитет.

 

Перлена боя за стени, от Артра! Уникални идеи, иновативни повърхности!

Тапети като иновативно дизайнерско решение за интериорен дизайн

Тапети като иновативно дизайнерско решение за интериорен дизайн

Andrey

Тапети като иновативно дизайнерско решение за интериорен дизайн. Тапетите са покритие за стена, което придава определен стил и дава „душа“ на мястото, където са поставени. Това е художествен елемент, с чиято помощ интериорния дизайнер може да проектира пространството по много различен начин. Тапета би могъл да се превърне в арт решение за всеки интериор и стил.

 

Тапета и неговото послание

Всеки тапет има свое собствено послание и език, на който го отправя. Абстрактен стил, ретро или модерен, геометричен или на ивици, бляскав финиш или матова повърхност – всеки вкус би могъл да бъде задоволен с предлаганите опции. Тапета провокира настроение и емоция, която оживява в тази специфична среда. Това е вид специфична аура, която е продължение на съзнанието на всеки един индивид. Затова е важен внимателния избор, визия и харесване от страна на клиента, в чийто дом този тапет ще бъде поставен. Тапети като иновативно дизайнерско решение за интериорен дизайн!

 

Колекция 2021 Артра

Желаете да сътворите вашето малко кътче на отмора и отпускаща почивка от зноя на деня? Да добавите малко емоция и цвят в сивото ежедневие на забързания, голям град? Търсите богата колекция от идеи и луксозни дизайнерски тапети, с които да трансформирате вашето пространство? Изберете подбраните предложения на водещи европейски фирми и дизайнери, при това само с едно щракване на компютъра. Това са иновативни идеи, които ще променят вашата среда на обитаване – лесно и елегантно, както само те биха могли!

 

Тапети за детска стая

Любимите ни деца са нашата гордост, слабост и надежда. За да израснат те се нуждаят от своята приказна среда, изпълнена с любими герои от книжки, песни и филми. Тапетите, които могат да станат желан декор в техните стаи биха ни съдействали много в тази посока.Те имат принадената стойност на приказна тайнственост, както и комфорт към заобикалящия ги интериор. По този начин те растат, а средата им помага да успяват да изразят своята индивидуалност. Да не говорим, че те са и голямо забавление за малките палавници! 🙂

 

Тапет за всекидневна

Всекидневната е стаята с най- голямо значение за интериора на дома. Тя е своеобразен център, негово съвършено „ядро“. В сърцето на дома, тапета винаги има специално място. Независимо от дизайн и концепция, тапета може да бъде в пълно съзвучие и баланс с вашето усещане за хармония и стил. Това е, което би придало повече топлина, повече уют и съдържание на вашето лично пространство- място, с което да бъдете горди и да му се радвате. Препоръчваме използване на класически дизайни- например цветни такива, като нюансите трябва да бъдат взаимно допълващи се, а не твърде контрастиращи. Изчистеното пространство дава повече въздух и стилна минималистична концепция за вътрешен дизайн.

 

Тапет за преддверие и коридор

Първото впечатление за дома ви, ще бъде от начина, по който изглежда коридора или преддверието на дома ви. Съветваме ви да не го пренебрегвате. Поради ограниченията в големината на пространството, нямате много опции. Целта е да се избегне претрупване на стилове и и елементи. Препоръчваме да обърнете внимание на дизайни тапети, с които – чисто визуално, вашето пространство става по-просторно.  Можете да използвате неутрален или топъл цвят, с който да кажете „Добре дошли“ на Вашите гости с едно приятно първо впечатление.

 

Тапет за спалня

Спалнята е най-личната зона в едно жилище.  Това е място за уединение, почивка, спокойствие, хармония и баланс. Тази зона да бъде подходящо декорирана според разположението, големината и желания стил. Специално внимание трябва да обърнете на стената срещу леглото. Това е първото усещане, което ще ви обгърне при събуждането сутрин и последното, което ще виждате вечер. От друга страна, влизането в стаята ще започва с впечатлението, което създава тапета, поставен на стената над леглото. Независимо от стила, това е вашата зона на комфорт- помислете внимателно своите идеи и ги въплътете в реалност. Това може да стане с нашата богата колекция дизайнерски тапети за стени от Артра!

 

Избор за всеки вкус от Артра

Независимо от стила на жилището ви- дали е модерно, традиционно, романтично или натурално, това е мястото, където вие намирате спокойствие, почивка и уют. Вие можете да се оттеглите в края на натоварения делник, за да посрещнете спокойствието и насладата от тишината във вашия свят, вашия собствен остров на уединение и отмора. Чрез нас и Артра открийте богатата гама от тапети за стени – изискан интериор за вкуси вкус и стил!

Италиански дизайнерски тапети за луксозни стени в стилни интериорни пространства.

Италиански дизайнерски тапети за луксозни стени

Andrey

Италиански дизайнерски тапети за луксозни стени в стилни интериорни пространства. Италианците се славят като майстори на дизайна във всички негови превъплъщения. Дали става въпрос за автомобили, мебели или дрехи – те са водещата нация като творчески заряд. Тръгвайки от древните фрески, реалистичното изкуство през Ренесанса и съвършенството на форми, вниманието към детайла- това определя качеството на създаденото. Дизайнерски тапети създадени от професионалисти – потърсете в сайта на Артра!

 

Какво представлява тапета?

Тапета е вид декорация използвана в интериорния дизайн за украса на вътрешни пространства. Обикновено се предлага от производителя на руло с фиксиран размер, като цената също е на 1 брой руло. За поставянето му върху стена се използва специално лепило за тапети. При залепване на тапета е важно правилното съединяване на разгънатите ролки при вертикалното поставяне.

 

Предимства на тапета пред боята

Тапетите притежават редица предимства през декоративните бои. Бонусите на този тип декорации за интериорни пространства са следните:

 • Тапетът е изключително здрав и може да издържи над 15 години, което го прави много рентабилен. Основното в случая е грижата на добър стопанин;
 • Когато тапетът е окачен и залепен правилно, той може да издържи три пъти повече от нанесена върху стената боя;
 • При наличие на неравни и идеално гладки стени, висококачествените тапети могат да прикрият несъвършенствата на повърхностите;
 • Тапета предлага много повече художествени възможности като цветни нюанси и вид покритие, релеф, текстури – и то в една повърхност;
 • При тапетите няма риск от изцапване на поводи и стенни повърхности, мебели и интериорни елементи;
 • Повечето тапети могат да бъдат измивани и/или почистени, ако се цапат;
 • Тапети пресъздава цялостна картина и послание, което с боя трудно би могло да се постигне като арт ефект и визуализация.

Тенденция при дизайна на тапети

Всяка година, модерните тенденции за интериорен дизайн се променят. Има актуални цветни нюанси, тенденции за текстури и мотиви. В момента най-предпочитани и модерни са ботаническите дизайни, зелени растения и цъфтящи цветя,  геометричните шарки, класически и модернистични сюжети. Интересна новост е поставянето на тапети в баня и мокри помещения. Такава се очаква да бъде тенденцията и за бъдещите модели с любовта към ботаническите дизайни и зелени пространства, внасяйки очарованието на природата и създавайки усещане за спокойствие и отмора.

 

Тапети 2021

Връща ли се модата на тапетите? А може би те никога не са излизали от нея…  Тапета е бил и си остава предпочитан елемент от интериорния дизайн. Затова можем да предположим, че и през настоящата година, този тип декорация ще остане актуална и предпочитана като част от опциите за украса. Тапета трансформира атмосферата на дома и я обогатява със своите богати художествени възможности. Дизайна е стилен, по-цветен, по-разнообразен и хармоничен. Тапетите са благословената възможност, с която интериорните дизайнери разполагат- като инструмент за промяна в позитивна посока. Модерни и през 2021 година!

Цветове на интериорния дизайн за 2021 г.?

Всяка година има цветове, които имат водещо значение в интериорната декорация. Тази година има няколко основни цвята, които ще са част от най-използваните цветови нюанси. Като такива можем да причислим: зелено, сиво, бяло, бежово, жълто. Като актуални цветни комбинации можем да посочим: сиво и жълто, сиво и бяло, жълто и бяло, сиво и оранжево, сиво и червено, сиво и зелено. Всъщност, личният ви вкус и избор на интериорен стил е основното, което би трябвало да ви ръководи. Изборът на цвят и цветови нюанси е съчетание, на чието хармония би трябвало да се наслаждавате вие. В този случай, послушайте сърцето си ☺

 

Кой е най-популярният стил на декориране за 2021г.?

Традицията повелява, в края на всяка година Института Пантон (Pantone) да определя кой ще е актуалния цвят за предстоящата година. За настоящата 2021, Pantone избра два цвята – безупречно сиво и озаряващо жълто. Техните характеристики са дълбок наситен нюанс на сивото и ярък, жизнерадостен тон на жълтото. Тенденцията в интериора подсказва връщане към вдъхновението на хотелския дизайн, стила арт деко и виенския модернизъм.

Италиански дизайнерски тапети

Италиански дизайнерски тапети – отношение и украса за Вашия стилен интериор. Тапети за стени, които разказват истории и разкриват други художествени измерения. Артра е селектирала специална Колекция от красиви дизайни, които биха могли да бъдат ТОП декорация за Вашето интериорно пространство. Луксозните дизайнерски тапети предлагани от нас са с изключително високо качество, резултат от съвременна цифрова технология и типичен италиански дизайн. Разгледайте нашия сайт и изберете Вашият идеален тапет за всеки стил! Артра- Италиански дизайнерски тапети за луксозни стени!

Италианска мазилка за стени в интериорни пространства

Италианска мазилка за стени в интериорни пространства

Andrey

Италианска мазилка за стени в интериорни пространства. Италия е известна като страната на хубавото кафе, вкусна храна, красиви забележителности и древна култура. Тази история се свързва предимно с Ренесанса- културно движение и подем възникнал във Флоренция през XIV век. Невероятните произведения на изкуството сътворени от италианските майстори будят възхищение във виделите ги и днес. Тяхното съвършенство и внимание към детайла са близо до невъзможното. Това неминуемо е дало и отражение върху създаването на декоративни мазилки и други подобни форми на декорация за дома.

 

Видове италиански мазилки

Италианска мазилка за стени в интериорни пространства. Интериор идва от френската дума intérieur  или вътрешен (вътрешно пространство). Интериорното оформление е дизайна на вътрешното пространство, което осигурява възможно най-приятни и удобни възможности за съществуване в него. Определя се от изискванията на клиента, неговите възгледи както и от препоръките, професионални съвети на дизайнера на пространството. Видовете интериорни мазилки на Артра, според състава и вида им са: бетонови, травертинови, венециански, метални, пясъчни, бляскави (блестящи), матови (непрозрачни), микроциментови.

 

Бетонови мазилки

Към групата на Бетоновите мазилки спадат: Арт бетон. Основата е Енкаусто Фиорентино и цветни нюанси от Велатура с определен цвят.Това е модерна, актуална мазилка с визия на бетон. Дизайнът може да бъде много различен като стил, релеф, цвят, декорации по повърхността. Елегантна мазилка, която съчетава в себе си бетонова структура и мраморни следи. Арт Бетон от Артра!

 

Травертин

Типичната Италианска декоративна мазилка с красив травертинов ефект. Невероятно красив декоративен ефект на отлежал варовик, получен чрез естествени суровини: вар и пчелен восък. Благородния външен вид на Травертин и специалния му ефект го правят идеален за обекти в класически, неокласически и античен стил, но и в модерни среди на обитаване. Мазилката е перфектно дишаща, с отлична измиваемост, без поява на гъбични образувания и мухъл (поради наличието на вар в състава).

 

Венецианска мазилка

Най-познатият тип мазилка у нас. Стуко Венециано и Караваджо са от типа Венециански мазилки. Стуко Мармо е напълно естествена като състава и това обяснява природно дезинфекциращите и свойства. Притежава и прекрасен марморино ефект, т.е. визия на мрамор. Предпочитана е в класически и неокласически среди, които приятно допълва със своята елегантност. Караваджо е друг тип венецианска мазилка, която обединява префинеността и, нейната оригиналната елегантност и осезаема мекота. Стилен ефект придава пречупването на светлината, която е характерна за древните стенни тъкани. Караваджо – за вълшебни интериорни пространства!

 

Метални покрития

Декоративен, пластичен материал на основа метал. Авангардно покритие, което е подходящо за интериорна декорация на стени и интериорни елементи. Вариации във форма на платина, злато, мед, бронз и паладий- 5 различни метални финиш покрития. Автентична стойност и трансформация на всяка една повърхност във видим и осезаем метален слой. Царствен финиш от чист метал- за луксозни интериорни пространства – Нобилис от Артра!

 

Пясъчни мазилки

Зефиро, Кристалия, Съспенс : най-ярките представители на Пясъчните мазилки Артра. Зефиро е италианска мазилка, която се отличава с прекрасна метална структура и пясъчни микрони с ефект на светлосенки. Като допълнение: фантастичен перлен ефект! Кристалия е великолепна матова мазилка с кристални ефекти на звездно небе. Изискано, луксозно и престижно декоративно покритие, подходящо за интериорен дизайн! Блестящи скъпоценни кристали с естествен тъмен и светъл нюанс. Съспенс има 3 бази: алуминий, мат и сребро.

 

Перлени

Декора Делукс, Ардоре, Артеметъл.. Перлени, прекрасни и ефектни италиански декоративни мазилки за стени. Декора делукс представя елегантността на перления ефект – декоративна система с меко оцветени зрънца и огромно разнообразие от перли. Ардоре е много интересна декоративна перлена мазилка на водна основа. Прекрасен декоративен финиш за интериорни пространства с ефект „светеща перла“. Артеметъл е декоративна мазилка за с пясъчно-метален ефект и кадифе при допир. Уникална стенна мазилка в ефект на злато/ сребро – Ясно откроим, осезаем метален ефект и силно, стилно присъствие- Арте Метал!

 

Мат

Матови мазилки от вида Съспенс мат, Мармопако, Фийл. Съспенс мат е декоративна италианска мазилка с откроими матови нюанси. Стилен финиш за интериорни стени от най-висок клас. Съспенс Мат притежава дълбоки ефекти от максимална елегантност. Мармопако е декоративна естествена мазилка, която позволява да се получат силно непрозрачни, кадифени покрития с вълнуваща мраморна визия. Фийл е стенна декорация с нежни матови нюанси и кадифено докосване. Непрозрачност, мекота при докосване и концентриран мат ефект наподобяват ефекта на мека кожа и стар велур. Уникални арт решения за дизайнерски интериорни пространства, от Артра!

 

Избирайки от богатата гама на Артра, Вие можете да дефинирате търсеното покритие и желани ефекти, които да са подходящи за Вашия вкус и интериорна среда. За Вас ние ще потърсим най-доброто и удачно решение. Италианска мазилка за стени в интериорни пространства- ние сме Вашето правилно решение! Артра– Уникални Идеи, Иновативни повърхности!

Травертин – мазилка с ефект на естествен камък. Какво включва понятието „естествен камък“? Това са материали с природен произход, които са добити от земята и използвани като материали за декорация и строителство.

Травертин мазилка с ефект на естествен камък

Andrey

Травертин – мазилка с ефект на естествен камък. Какво включва понятието „естествен камък“? Това са материали с природен произход, които са добити от земята и използвани като материали за декорация и строителство. Тук можем да споменем гранит, варовик, травертин, шисти, кварцити, оникс, други. Тяхната здравина и красив натурален дизайн са причините, те да бъдат широко използвани като украса в бита на човека.

Кратка характеристика на мазилката Травертин

Артра предлага италианска декоративна мазилка тип Травертин, която притежава невероятно красив визуален ефект. Основните 2 компонента са суровини с естествен ефект: вар и пчелен восък. Мазилката е може да има различни лица и презентации като дизайн, които да зависят от вкуса на клиента и опита на майстора. Богатата същност на Травертин позволява получаването на невероятни ефекти.  Поради тези причини мазилката може да се използва не само в класически и неокласически среди, но и в проекти с модерен и етно стил.

 

Модерен стил и традиции

Защо Травертин е толкова популярен? Като естествен камък от този тип варовик, има подобно на мрамор устройство и различни цветови вариации в земни тонове. Това е причината той да бъде търсен и желана декорация за интериорен дизайн. Като мазилка, Ню консепт Травертин на Артра може да има различна по вид и форма ивичеста структура, цветна визуализация и/или редуващи се зони с различен релеф и гладкост. Отлично си „подхожда“ с метални елементи, дърво и други декоративни елементи от класически и неокласически тип. Модерна презентация, стилна и уникална визия!

 

Приложения на Травертин

Приложенията на Травертин са твърде разнообразни. Камини, арки, колони, стени в мокри помещения и бани- всичко това е възможно. Техниката на нанасяне включва първо (и много важно) правилна подготовка на повърхността. Необходимо е премахване (при наличие) на прах, мазнини, стари покрития, както и да се третират напукани области или такива с движение тях. След грунд се полага първи слой, който играе роля за основа и втори- който дава крайния ефект на покритието. Полирането се извършва при започване на съхненето, но не по-късно от 10мин след полагане на втория слой. След изсъхване се полага защитна вакса, която предпазва повърхността и я прави устойчива на алкали и светлина.

 

Кратка техническа характеристика на мазилката

Пълното изсъхване на мазилка Травертин отнема няколко дни. Суха при допир повърхността става след 2ч при 20 градуса С. Средният разход на 1м2 е приблизително 1л. Оцветяването включва 4 нива на основно оцветяване: означени съответно с буквите А, B, C и D. Вариантите за оцветяване са два: оцветяване на мазилката Травертин и оцветяване на запечатващия продукт (Арте Чера Топ). Покритието е влагоустойчиво, непретенциозно при експлоатация, издръжливо във времето и при различни условия на околната среда. Мазилката е продукт на водна основа, без мирис, безопасен за хората и околната среда.

 

С една дума- Травертин!

Травертин – красива и стилна италианска декоративна мазилка, която успешно представя мраморни структури. Тя води началото си от времето на древен Рим, а през Ренесанса настъпва нейния разцвет поради преклонението пред всичко красиво, дело на човешките ръце. Мазилката позволява прилагане на различни техники и инструменти за създаване на различни текстури и покрития. Блестящо решение за стилни интериори – Ню консепт Траветрино от Артра. Нова концепция за Вашите интериори.

Боя с ефект на мазилка… Сега е момент, в който предстоят ремонти и освежаване на дома. Всеки би искал да постигне красив ефект с оптимални средства и нормален бюджет. Как може

БОЯ С ЕФЕКТ НА МАЗИЛКА

Andrey

Боя с ефект на мазилка… Сега е момент, в който предстоят ремонти и освежаване на дома. Всеки би искал да постигне красив ефект с оптимални средства и нормален бюджет. Как може да се получи това и възможно ли е изобщо? Повечето хора търсят да избягат от гладките, напълно еднакви бои с униформен ефект. Желаят по-различна, по-модерна и съвременна визия на стените си. Повърхностите –ако не уникални, то поне да бъдат интересни и красиви като дизайн.

 

Кое е различното – боята или… ?

Артра предлага много богат избор от високо качество декоративни италиански бои и мазилки. В нашата богата практика обаче сме разбрали едно- боята е важна, но още повече този, който работи с нея. Качеството на материала е от първостепенно значение, но още по-съществени са уменията, сръчността, въображението и чувството за хармония на полагащия. Творецът във всеки от нас може да сътвори (почти) чудеса- с един на пръв поглед, обикновен и абсолютно нормален продукт. Като обобщение, можем да посочим, че елегантен стил не винаги се дължи на много специална мазилка и супер скъп продукт. Понякога това става възможно с талант и вдъхновение. Боя с ефект на мазилка!

Нормална боя с ефект на мазилка?

За разлика от т.н. „класически“ бои, боите със специален ефект имат по-живо присъствие. Те са повърхности, които се променят, „движат“, създават различни визуални ефекти. Това е причината те да бъдат предпочитани като финиш покрития в много домове. Някой декоратори прилагат иновативни и различни методи за полагане на боя. От използването на гъба, инструмент за специални текстури, валяк, стигаме до използването на вестник, снимка, плакат, найлон и други такива нетрадиционни методи на нанасяне и/или оформяне на дизайна на повърхността.

 

Видове текстури на повърхността

В изкуството като форма на изразяване на света около и в нас, са познати следните 4 видове текстури: действителна, симулирана, абстрактна и измислена. Начина, по който описваме елементите от света, които ни заобикаля се характеризира със свойствата им. Т.е. един предмет може да бъде описан като груб, гладък, лъскав, мек, топъл, с различна форма и големина, цвят и материя.. Тези свойства и характеристики на предметите могат да бъдат от голяма полза при нанасянето на продукта. Те могат да бъдат използвани като художествени опции на съответната боя и то тока, че да я направят различна, стилна и красива. Опитният майстор знае това и го използва в работата си.

 

Нещо специално…

Нещо специално в силуета на обикновената боя? Излишно е да сравняваме стилната, дизайнерска мазилка с обикновената боя, но можем да прибегнем до малък трик. Да направим боята да изглежда като мазилка. За различни ефекти и специални текстури можем да използваме гъба -за тип облачен ефект и нежни цветове. Друг вариант е измиване на цветовете – то става с четка и два слоя, от които първия е в по-светъл нюанс (може и бял), а втория е от същата гама, но по-тъмен. По-интересни и ярки ефекти стават чрез преплитане на контрастни цветове. Интересна опция е следите от парцал и неговото „въртене“ по повърхността. Следите са като от нагънато кадифе, а понякога имитира жилките на мрамор или друг естествен  камък. Ефектът на измит варовик е много интересна декорация на стенна повърхност. Напомня за Средиземноморската традиция при украсяване на вътрешни и външни пространства.

 

Ефекти за уникална повърхност

Ефект, който бихме могли да препоръчаме като уникален и в същото време постигнат с тип интериорна боя е дизайн Кристалия. Това е кристалният финиш с визия на звездно небе. Популярен и желан дизайн с бляскава повърхност, който е предпочитан за детски стаи и интересни ефекти в кухнята и всекидневната. Нанасянето е лесно и сравнително бързо, а крайния ефект вълнуващ. Постигането на естествени тъмни и светли нюанси, както и блестящите кристали, правят покритието търсено и харесвано. Кристалия се нанася върху суха, без прах и равна повърхност, предварително обработена с грунд. Полагат се 2 ръце, с подходящ инструмент и неправилни, кръстообразни движения. Ефектът се откроява след 2 ч от момента на приложение, а подходящото осветление засилва това. Артра препоръчва Кристалия – боя с ефект на мазилка!

 

Като заключение

Боя с ефект на мазилка – оптималното съотношение между добро качество и разумна цена. В този “микс” обаче има добавено още нещо много важно: това е вдъхновението и усещането на твореца. Това е което прави разликата между обикновената боя и ефектната визия на мазилката. Творческата енергия преобразява и сътворява чудеса с красива повърхност. За една стилна повърхност не са нужни скъпи материали, а по-скоро професионализъм, знания и умения, усет към красивото и хармонията в баланса. Това можем ние- Вашият пътеводител в света на интериорните декорации! Артра- Уникални Идеи, Иновативни повърхности!

Цена на Венецианска мазилка

Цена на Венецианска мазилка

Andrey

Цена на Венецианска мазилка – един от най-търсените в Интернет въпроси свързани с този тип декоративни мазилки. Неотложните ремонти, жадуваното освежаване на дома, но и възможностите на бюджета определят важността на това запитване.  Защо хората в крайна сметка избират Венецианската декоративна мазилка? Декорацията има подобен на мрамор финиш, лъскава и огледална визия, която впечатлява и прави мазилката желана и търсена. Мазилката се полира и с времето нейната здравина се увеличава, а повърхността приема визията и характеристиките на мрамора.

 

Венецианска мазилка като съдържание

Венецианската мазилка за стенни повърхности, която Артра предлага е от най-високо качество и топ производител в Италия. Нарича се СтукоМармо и съдържа отлежала и много фина вар, кварц, специални и нетоксични добавки. Положената върху стена мазилка притежава отлична пропускливост, както и изключително ефективно действие срещу мухъл. ЕКО мазилка с поглед към натуралните природни продукти и естествени елементи.

Венециански мазилки в Пловдив – търсете от Артра, защото ще ви предложим качество на най-добра цена. За Вашият разумен избор!

 

Полагане върху основа.

Цената на Венециански мазилки зависи от вида и състоянието на основата, върху която ще се полага. Повърхността трябва да е чиста и здрава, за да даде добра база на мазилката. Като система за полагане се следват инструкциите на производителя. Използва се неамортизиран чист инструмент- маламашка от неръждаема стомана. Полага се грунд,  а върху него първи слой за изравняване на основата. Върху равната основа се нанася втори слой. Финалната визия на покритието зависи от преплитането на ефектите основно във втория слой. Възможно е полагане и на трети, четвърти, дори пети слой от мазилката. Всеки следващ прави повърхността все по-гладка и огледална, почти прозрачна. Венецианската мазилка положена върху таван по този начин,  създава илюзията за дълбочина и по-голям обем на пространството.

 

 

Цена на Венецианска мазилка или колко струва?

Цена на Венецианска мазилка – въпрос без еднозначен отговор. Много фирми предлагат подобен тип мазилки- с различно качество и характеристики. Всяка от тях е със своята ценова оферта. Италианските декоративни мазилки като че ли са най-търсените. Вероятно защото произхода и еволюцията им е тясно свързан с този вид продукт. СтукоМармо на Спивер е Венецианска мазилка от най-висок клас, с отлични характеристики и прекрасна визия.

Сега, отново за цената.. Факторите, които оказват влияние върху цената на мазилката накратко са следните: вид на дизайна, цветова палитра измежду повече от 1000 цвята, характеристики на обекта и неговата сложност на изпълнение. Базовата ни ценова оферта е около 18-19лв/м2, в чиято цена са включени грунд, материал за 2 ръце, запечатване и оцветяване на материала.

За актуална цена и Оферта касаещи Венецианска мазилка тип СтукоМармо от Артра можете да се свържете с нас на телефон и имейл, посочени в сайта ни.

 

Интересна алтернатива за вас..

Като интересна алтернатива на Венецианска мазилка, бихме могли да предложим декорация Кристалия. Прекрасен и изтънчен ефект на звездно небе, феерия от светлосенки и отблясъци. Матова мазилка за стилни и изискани интериори! Съставът ѝ е от специална акрилна емулсия, пигменти с кристален ефект, естествени слюди, матови елементи, пигменти, неорганични и органични добавки. Мазилката се нанася с кръстообразни, нeправилни движения върху повърхността. Много важно е стаята да бъде добре осветена, за да оцените елегантния кристален ефект. Тук бихме предложили по-изгодна ценова оферта от  тази за СтукоМармо. Потърсете ни за повече информация!

 

Венецианската мазилка на Артра

Цена на венецианска мазилка– Артра е Вашият отличен избор! Потърсете ни сега! „Уникални Идеи, Иновативни Повърхности!“. Справедлива и изгодна цена плюс отлично качество на продукт от италиански производител! Възползвайте се от нашите ТОП предложния за Вас!

Мазилка за баня или непрекъснато пространство в мокрото помещение

Мазилка за баня или непрекъснато пространство в мокрото помещение

Andrey

Мазилка за баня или непрекъснато пространство в мокрото помещение и дома. На пръв поглед, това звучи невероятно или поне трудно постижимо. Има ли такъв продукт или система, която да е достатъчно устойчива на влага, постоянна течеща вода, висока температура и водоотблъскващи свойства? Оказва се, че има такава иновативна система, която се нарича Микротопинг. Първообраза е създаден в САЩ, но италианските дизайнери придават стилния му външен вид и имат голяма заслуга на неговото популяризиране. Мазилка за баня– да, тя съществува и се нарича Микротопинг.

 

Какво представлява Микротопинг?

Микротопинг е покритие на циментова основа с дебелина от само 2-3мм при наличие на между 6 и 9 слоя. Има различни варианти на комбиниране на основни и финиш слоеве, грундове, предполагащи материали и запечатващи продукти. Избора зависи от изискванията на проекта, желанията на клиента и възможно най-удачния вариант за професионално полагане. С право би могло да се твърди, че всеки Микротопинг проект е бутиков, защото и визията на системата е различна за всеки обект, среда и клиент. За да усвоим технологията му, нашите квалифицирани служители преминаха през дълъг период от обучения за усвояване на  тази иновативна система.  Днес, с гордост можем да заявим, че клиентите ни са удовлетворени от свършената работа, от дизайн и визия, от качествата на продукта и нашето професионално отношение.

 

В банята- без свързващи, видими линии и фуги и връзки

Микротопинг е перфектното решение за модерни интериори, тип минималистична концепция. Идеално за тези, които не обичат видимите фуги, тъй като това покритите ви позволява да създавате непрекъснати повърхности.

Модерната баня се позовава на изключителни характеристики на Микротопинг и трансформира традиционната представа за стени, бани и душ кабини. Там, където постоянно тече вода с висока температура, има много пари и влага… Там покритието Микротопинг властва – здраво, устойчиво и красиво, покриващо всички вертикални и хоризонтални повърхности в това „критично“ място. За бутикова и стилна баня, за баня с уникален дизайн, с невероятно красива и луксозна повърхност – потърсете Артра. Ние знаме какво и как да го правим!

 

 

Микротопинг в бани- възможно ли е?

Микротопинг е луксозно дизайнерско покритие с уникален дизайн и характеристики. Изпълнението е изцяло (100%) ръчно и изисква много и специфични умения, сръчност и преценка. Полагането на необходимите и удачни (като изискване) за помещението слоеве, биват защитени с подходящ продукт, който „запечатва“ повърхността и прави Микротопинг непропускваем за влагата отвън-навътре. С подходящата подготовка на повърхността и изолация в долните пластове, се постига и изолация с движение „отдолу-нагоре“, т.е. пълно изолиране на влага под основата.  Това е една от причините за полагането на система МТ във влажни мокри помещения, поддушови зони, душ кабини, тоалетни, а дори и СПА / Релакс центрове (вкл. парни бани).  Изключителните му характеристики го правят устойчив и много подходящ за такова предназначение, като бонус е непрекъснатост в дизайна, т.е. без фуги и прекъсване!

 

 

Избор на Цветове, ефекти, финиши… в банята!

Естетиката на декоративното покритие МТ няма предел и не познава граници. Благодарение на оцветяващите продукти (т.н Колоранти – Колор пак Си), е възможно получаването на безкрайни комбинации на цветове като вариации в микроциментна основа. Интензивността на цветовете и нюансите варират в безкрайно широки граници. Възможно е да се постигнат лъскави, замъглени или супер мат ефекти, който да персонализират уникални повърхности, с голямо естетическо въздействие и елегантност. Това са мазилките за баня на Артра – нашите ТОП предложения за Вас! Мазилка за баня от Артра: претворете вашата обкръжаваща среда! Уникални Идеи, Иновативни Повърхности!

КАК-СЕ-ПРАВИ ВЕНЕЦИАНСКА-МАЗИЛКА

КАК СЕ ПРАВИ ВЕНЕЦИАНСКА МАЗИЛКА?

Andrey

Как се прави Венецианска мазилка? Един въпрос, който вълнува голяма част от тези, на които им предстои ремонт в дома. Може би най-познатата и предлагана италианска декоративна мазилка е т.н. „Венециано“ или „Стуко Венециано“ – типична мазилка с уникално гладка повърхност и огледален ефект. Тя е древна колкото света, но италианците са тези, който придават нов смисъл на тази мазилка – повърхност с огледална визия, излъскана до съвършенство, бляскав и стилен дизайн на покритието.

 

Характеристика на Венецианската мазилка

Венецианска Мазилка на Артра или СтуккоМармо се характеризира с типичния венециански стил от 18 век. Тя е декоративна мазилка на варова основа, която се полага лесно, има стилна визия и уникален 3D ефект. Допълнителен бонус към това са естествените  ѝ антимухъл свойства (поради наличие на натурален варовик от природата). Венецианска мазилка или СтуккоМармо е широко използвана декорация в елегантен стил и като предпочитан финиш в много български домове. Тя е една от първите познати у нас декоративни мазилки, които и до днес остават все така актуални и предпочитани.

Състав на Венецианска мазилка

Състава на Венецианска мазилка е – в голямата си част, от естествени природни елементи и материали: специална, дълго отлежала, микронизирана гасена вар, стриктно селектиран пълнеж, нетоксични добавки. Има стилен и красив, неподправен ефект „Марморино“, наподобяваш реалната мраморна повърхност- гладка, с нишки и малки точици по повърхността. Важен бонус е, че тя е напълно безвредна за хора, деца и домашни любимци. С нея, вие избирате 100% безопасност за любимите ви същества! СтуккоМармо от Артра!

 

 

Как се прави венецианска мазилка?

Същината на въпроса, а именно как се прави Венецианска мазилка?

За здравото захващане на мазилката, „спойката“ между основа и мазилка, трябва да бъде уточнен вида и състоянието на основата, върху която ще се прилага продукта. Препоръчва се полагане върху всички видове покрития на варова основа ( варовик). Възможно е и също така полагане върху мазилки или стар латекс (бои на водна основа), но при едно важно условие-  че те са здрави и цели. При наличие на пукнатини, отлепена (частично) боя, първо трябва да се предприемат мерки за отстраняване на тези проблеми чрез запълване, изравняване и консолидиране на основата. Това са важни фактори, които трябва да бъдат взети под внимание преди полагане на Венецианската мазилка, тъй като ако те бъдат неглижирани като проблем, крайния резултат няма да бъде очаквания от клиента. Професионалното отношение към всеки детайл в работата определя перфектното изпълнение без проблеми, а в крайна сметка и най-важното: удовлетворението на клиента.

 

Венецианска мазилка- технология на нанасяне

Технологията на полагане на Венецианска мазилка е следния:

 • След преглед на основата се набелязват мерки за консолидиране на основата и запазване нейната цялост. Основата трябва да е гладка, равна и цяла кат повърхност;
 • Нанася се слой грунд за по-добро захващане на мазилката към повърхността. В нашия случай, използваме грунд предназначен за грапава повърхност, чрез прилагане на 1 слой Праймер Ес ( PRIMER S). Това е грунд с бял цвят, непрозрачен, който може да бъде оцветен;
 • Разнесете слой от Венецианска мазилка СТУККОМАРМО с маламашка от неръждаема стомана – в гладка и равна повърхност до изравняване с основата. При необходимост нанесете втори слой от същия продукт;
 • Приложете малки зони от материала върху основата и след това ги отнемете. Когато продукта започне да изсъхва, натискайте и полирайте материала, докато желаният огледален ефект не се появи.

Според техническите данни на производителя, разхода на Венецианска мазилка СтуккоМармо е между 2,3 и 2,9 кв.м./ л. Оцветяването на мазилката е възможно с цветове, избрани от цветен картел (каталог).

 

 

Заключение

Ако трябва с една или няколко думи да опишем уникалната Венецианска мазилка, то ние бихме използвали  следните думи: стилна презентация, красива повърхност, специален огледален ефект. Визията на естествен камък, тип мрамор преобразява пространството, в която е положена мазилката, давайки му специфична обаятелност, класически стил, луксозен дизайн и неповторим стил. Венецианска мазилка Пловдив, Венециански мазилки Пловдив – Артра е Вашият най-удачен и артистичен, дизайнерски и професионален избор за една перфектна Венецианска мазилка! На най-важният въпрос: Как се прави Венецианска мазилка, отговаряме: с професионално отношение, знание, практика и усет към красивото.. Артра- Уникални Идеи, Иновативни повърхности!

тапети-Пловдив

Тапетите- предпочитан елемент за декорация на интериорни пространства

Andrey

Историята ни разказва..

Тапетите – предпочитан елемент за декорация на интериорни пространства. Те извървяват дълъг път, за да бъдат днес това, което всъщност еволюцията им помага да са. Египтяните са първите , който използват стъблата на диворастящия папирус за производство на материал, върху който да пишат и рисуват. Китайците обаче създават тапета с неговото настоящо предназначение- да краси и вдъхновява. Днес тапета е символ да стилно и разумно решение за преобразяване на вътрешните пространства като опциите за материал, стил, дизайн, финиш, релеф за безкрайно много и различни – за всеки вкус и предпочитания!

 

Артра- тапети Пловдив

Артра – тапети Пловдив! Нашата арт компания предлага различни видове тапети и арт колекции от лидери в бранша си. Италианските тапети на Технографика са произведение на изкуството, с ярко откроим стил и вълшебни дизайни. Немските тапети от дизайнерска колекция „Елеганс“ са много разнообразни и откриват нови светове в интериорното аранжиране.

Само няколко ролки от оригинално арт пано ще превърнат обновяването на вашата стая в дизайнерския проект в съответствие с най-новите световни тенденции на интериорната мода. Бихте ли желали да преобразите интериора на дома, вилата, хотела, ресторанта си? Ако отговора е положителен, вие сте на правилното място. Потърсете ни за актуална Оферта и ние ще ви изпратим нашето дизайнерско предложение.

 

Ключови характеристики на тапети Артра

Ключовите характеристики на тапети Артра са следните:

– материал от най-високо качество, произведен в Италия/ Германия;

– авторски дизайн и бутиково изпълнение;

– текстура на тапета / релеф, а не просто гладка повърхност;

– подходящи типове тапети за различни условия на заобикалящата среда (вкл. и за влажни зони с течаща вода);

– идеално прилепване дори и при наличие на малки дефекти и неравности по стенната повърхност;

– безопасност – без съдържание на хлорин, фибростъкло и други опасни потенциално съставки;

-устойчивост към вода (дори и при намокряне, не се деформира, а след изсъхване запазва формата си без изкривяване);

– високо устойчивост на механично въздействие;

– лесни за почистване (парцал и вода).

 

Италианските шедьоври на Технографика

Прекрасни образци от художествено творчество, обединили в себе си последните дигитални технологии на принтиране и типичния италиански стил, съвършенство до последния детайл! Освен това, тапетите са произведени съгласно действащите екологични норми,с мисъл за защита на околната среда и човешко здраве.

Производителят предлага различни основи, в зависимост от предназначението на тапета. Абсолютна иновация са звукоизолиращите тапети, подходящи не само за стени, но и за тавани, със свойства на поглъщане на звукове, шумове, уникална акустична изолация. Съществува и група тапети (Н2О), която е подходяща за поставяне в мокри помещения, където има висока степен на влажност, наличие на пари и екстремни температури.Съществуват тапети с по-гладък или по-релефен финиш в зависимост от предпочитанията на всеки клиент. Богат избор за ценители на качеството и стилния дизайн!

 

Немски тапети колекция Елеганс

Най-високо качество и интересни дизайни, подходящи за всяка среда. Немски производител с високи стандарти за производство! Основа на тапетите е нетъкан текстил, произведен в Германия, който се отличава със здравина, различни текстури хармониращи със съответния модел,  безвредни за хора и домашни любимци, устойчив на вода и пари. Най-приятната новина за домакините е неговото лесно и бързо почистване- само с вода.

Експлоатационните характеристики на тапетите „Елеганс“ отговорят на много международни стандарти за такъв тип стенни покрития. Те са и устойчиви на избеляване и с висока степен на пожарна безопасност. Това касае както основата на тапета, материала, така и латексните мастила и принтиращата технология. С една дума- вие си гарантирате безопасност за здравето, на вас и вашето семейство. А това не е хич малко, нали?

 

Какво представляват тапети Артра?

Дизайнерски тапети с високо качество на печат, стилен дизайн, създаващо неповторим интериор чрез претворяване на околната среда на обитаване в едно вълшебно място за мечти, изпълнено с много уют, топлина и тишина.. за да чуем себе си. За вашия дом и душа – подарете си това неповторимо усещане за хармония, баланс и съзерцание, което преобразява и отморява… Тапети Пловдив– от Артра! Възползвайте се от нашите ТОП дизайнерски предложения за Вас!

Интериорни предизвикателства за всеки вкус и стил! Богата Колекция от луксозни Италиански тапети за ценители. Визуални графични послания, които рисуват о откриват нови светове на хармония, баланс и съвършенство.. Неподправена атмосфера, която променя качествено интериорна на вътрешните ви пространства!

Да разгледаме и поръчаме- как?

Посетите ни и разгледайте уникалните Каталози на Артра, мострени пана в реален размер и вид, както и варианти относно дизайн, получете професионална консултация и съвет от нас:

Шоурум АРТРА Пловдив, намиращ се на бул. „Кукленско шосе“ № 526 (срещу входа на завод “Рекорд”), телефон за връзка: 089 545 0484 (Лазарина) или 089 545 0484;

Шоурум София, бул.”Акад. Иван Гешов” № 100, тел. 089 555 3739 (Гери). Очакваме Ви!

Артра- Уникални Идеи, Иновативни Повърхности!

1 2 3 12

 Шоурум

 АРТРА Пловдив

гр. Пловдив, бул. Кукленско шосе 12А

☎ +359 89 5 450 484
✆ + 359 89 8 44 8 218

Свържете се с нас

office@artra.bg

sofia@artra.bg

www.facebook.com/bg.artra

© 2020 Artra. Изработен от: Хендмейд платформа Creativni.com

Артра – Уникални идеи, иновативни повърхности!