Декорация на вътрешни пространства с италианска декоративна мазилка Декора ДеЛукс от Артра®

admin
Интериорно пространство

Декорация на вътрешни пространства с декоративни мазилки е процес, който започва с изграждане на визията за интериора. Как трябва да изглежда той, какви елементи да включва и как да ги съчетае по най-добрия възможен начин. Този труд стой в основата на създаването на идейния проект а всеки един Проект. Творческата енергия и визия на дизайнера съчетана с желанията на клиента, раждат уникални интериорни пространства. Следващият, не по-малко важен етап, е намиране на качествен изпълнител, който да носи Гаранция за своят труд и използван материал. Професионалното изпълнение е много важен фактор за стойностната визия на пространството.

 

Да се доверим на дизайнера или нашата визия за проекта?

Най-удачният вариант според нас е да балансирате и двете. От една страна, вие сте гласували доверие на дизайнера, които ще проектира вашия Проект. От друга, твърде вероятно е той да се съобрази с вашите изисквания за това, как ще изглежда пространството. Важно е професионалното мнение на специалиста да въплъти идеите и желанията на клиента. Така се получават като резултат най-стилните, красиви и интересни интериори, който биха могли да съществуват.

 

Характеристика на интериорна декоративна мазилка Декора ДеЛукс

Лукс и изисканост, елегантност и стилен перлен ефект – декоративна система с меко оцветени зрънца и огромно разнообразие от перли – Декора ДеЛукс. Декоративна боя с бели нишки, която придава античен завършен вид на средата, в която е положена. Подходяща за вътрешни помещения, Декора ДеЛукс ви позволява да получите ясен, леко грапав и в същото време- нежен финиш, заради белите нишки в боята.

Състав на италианска декоративна мазилка Декора ДеЛукс

Боите, които предлагаме на Българския пазар са 100% екологични, на водна основа и с ниска емисия на летливи органични съединения. Състава на мазилката е от: титаниев диоксид, емулсия на акрилни кополимери, специални нетоксични добавки. Не съдържат вредни субстанции като разтворители и пигменти. Боите не съдържат олово или хром.

 

Професионално полагане и етапи на работния процес

Върху добре изчистена и обезпрашена повърхност се полагат 1 или 2 слоя от PRIMER S (за справка- Технически лист за информация), разредена подходящо, като интервала между двете ръце е 4-5ч.

Приложението на Декора ДеЛукс е следното:

Приложете декоративната мазилка с вълнена ръкавица или четка за боядисване чрез кръгови движения, правилни, но не непрекъснати. Целта е върху повърхността да се постигне облачен ефект. Видът на получения слой е матов. Има много налични варианти за оцветяване чрез нашата система за тониране. Напълно суха повърхността става 48ч след приложение (при средна температура 20°C).

 

Декорация на вътрешни пространства с италианска декоративна мазилка Декора ДеЛукс от Артра® – луксът да избереш качеството и традициите!

Уникална визия и иновативен ефект на естествен процес на окисление върху метална структура от дизайнерска компания Артра.

Уникална визия и иновативен ефект на естествен процес на окисление върху метална структура

admin

Уникална визия и иновативен ефект на естествен процес на окисление върху метална структура от дизайнерска компания Артра. Идейният и творчески екип на Артра има много щури идеи за нетрадиционна декорация на стенна повърхност. Една от тях – безспорно иновативна и уникална по рода си, е италианска мазилка с декорация на естествен процес на окисление. Тя представлява стилна, красива декорация за стена или върху пана (арт панели), които могат да бъдат поставени в интериор, за да превърнат последния в уникален, единствен по рода си.

 

Основна характеристика на декорация тип естествено окисление

Окси Д’Артра декорация е прекрасна метална декорация за стена, която има ефекта на скъпоценна картина. И всичко това напълно естествено и уникално като дизайн, ефект и присъствие.

Окси Д’Артра e много ценен цикъл за интериор от най-висок клас, във вид на истинска външна оксидация. Тя ви позволява да получите истинско окисление, което е много популярно в съвременната архитектура.

 

Състав на мазилката

Окси Д’Артра желязо: комбинирана субстанция, съдържаща железен прах и добавки;

Окси Д’Артра мед: прахообразен състав, съдържащ медни прахове и добавки.

Окси Д’Артра свързваща субстнация тип „биндер“: течност, съдържаща

органични свързващи вещества, стабилизатори, добавки.

Окси Д’Артра активатор: течен продукт, съдържащ ускорители за окисляване от неорганичен характер,

стабилизатори, добавки.

Защитно покритие Окси Д’Артра Мат протектор 2К: защитен прозрачен двукомпонентен полиуретан, съдържащ

полиуретанови смоли,стабилизатори, добавки.

Подготовка на сместа и процес по полагане

 

Смесване: смесете с електрически миксер една опаковка Окси Д’Артра мед  в опаковка от 1,67л Окси Д’Артра биндер (получената смес има приблизителен живот от около 24ч). Необходимо е – по време на приложение, съставките постоянно да бъдат размесвани, за да се избегне утаяване, която ще причини липса на хомогенност в сместа.

Разнасяне: приложете 2 слоя от сместа с валяк, с къс косъм. Минимално време на изчакване (приключване процес на изсъхване) : най-малко 12ч между всяко приложение.

Окисление: Приложете Активатор- 1 или 2 слоя с четка- в зависимост от приложението и дебелината на продукта, за да се получат различни цветови нюанси. С помощта на различни инструменти имате възможност за получаване на различни стилове, съответно- неограничени декоративни решения. Оставете поне за 24ч.

Защита

: Смесете 2 компонента Протектор Мат 2К – за 5мин с права шпатула. Оставете продукта да престои за поне 4-5мин. Приложете с четка или валяк, 2 слоя използвайки кръстосана техника за нанасяне, като оставяте 24ч между всяко приложение.

 

Приложение и стил на мазилката

Благодарение на силния си експресивен характер, Окси Д’Артра се интегрира изключително добре в шикозни и градски среди, върху открити бетонни конструкции, жива дървесина, мат и стари мрамори. Благодарение на гъвкавостта си и специфичния метод на приложение, мазилката ви позволява да получавате неограничени творчески уникални и оригинални решения. Окси Д’Артра (при изпълнени професионално пълен цикъл на изпълнение), гарантира отлична устойчивост на вода и миене, и може да се използва както при външни, така и вътрешни условия.

 

 

Заключение

Свободно действащите природни закони са показани в целия им блясък и очарование. Като резултат, на бял свят се появяват уникални и оригинални творчески решения.

Уникална визия и иновативен ефект на естествен процес на окисление върху метална структура от дизайнерска компания Артра. Окси Д’Артра – мазилка, която има характер и преобразява вашето интериорно пространство. Възползвайте се от нашите дизайнерски арт предложения!

 

Луксозни дизайнерски тапети с отлично качество на печат и уникални дизайни

Луксозни дизайнерски тапети с отлично качество на печат и уникални дизайни

admin

 

Луксозни дизайнерски тапети с отлично качество на печат и уникални дизайни. В нашата Интернет страница, вие можете да изберете дизайна тапет, който най-много Ви допада. Това ще бъде онзи тапет, който се съчетава перфектно с вашето разбиране за красота и който е най-подходящ за вашия интериор. Изпратете ни размерите на стената си и ние ще Ви предоставим нашето най-изгодно предложение.

 

Какво представляват дизайнерски тапети колекция „Елеганс“?

Само няколко ролки от оригинален тапет ще превърнат обновяването на вашата стая в дизайнерски проект, в съответствие с най-новите световни тенденции на интериорната мода. Принадената стойност на тази колекция е не само в технологията на производство, печат и безопасността на материала, но и в оригиналните, модни дизайни, уникални текстури  и визуални презентации на тапетите.

 

Ключови характеристики на тапетите от колекция “Елеганс”

Ключови характеристики на луксозните тапети за стая:

– материал от най-високо качество, произведен в Германия;

– текстура на тапета / усещане за тапет, а не просто гладка повърхност;

– идеално прилепване дори и при наличие на малки дефекти и неравности по стенната повърхност;

– безопасност – без хлорин, фибростъкло и други опасни потенциално съставки;

-устойчивост към вода (дори и при намокряне, не се деформира, а след изсъхване запазва формата си без изкривяване);

– високо устойчивост на механично въздействие;

– лесни за почистване (парцал и вода);

– различна текстура на всеки тапети (релеф);

– „живот“ над 10 години.

Възползвайте се от нашите ТОП стилни предложения и многообразие от дизайни.

 

Как да подготвим повърхността на стената?

Основното правилно за подготовка на стената за поставяне на тапет е, че повърхността трябва да е напълно суха. Освен това тя трябва да бъде гладка и равна като ниво, и твърда. Също така повърхността трябва да е чиста от прах и замърсявания. Едва тогава можем да пристъпим към поставяне на тапета.

 

 

Какви са размерите на тапетите?

Луксозните тапети от колекция „Елеганс“ са мащабирани според повърхността. Те представляват ролки със стандартен размер: 1м ширина и 3м височина. Дизайните на тапетите пасват идеално – независимо дали са 2 или повече ролки. Ако клиента прецени, то той може да поръча само от тези ролки, които му харесват и от които се нуждае – според пространството, вида дизайн и интериора, за който е предназначен тапета.

 

Възможно ли е поставяне на тези луксозни тапети в мокри помещения и бани?

Тапети за баня – възможно ли е това? Да, възможно е поставяне на луксозни тапети за стени от колекция „Елеганс“ в  мокри и влажни помещения. Важно условие за такова инсталиране е използване на специален запечатващ продукт, който не пропуска водни структури и пари вътре в повърхността. Вариантите като финиш са основно два: мат и бляскав ефект. Като краен резултат получаваме уникална комбинация от релакс и дизайнерски тапет, а тяхната балансирана,успешна симбиоза  е гарант за висша форма на клиентско удовлетворение!

 

Тапети за детска стая

Уникални дизайни с любими детски герои са силно желани от децата. Фантазията на децата се проектира върху стените на детската стая. Вълнуващи сюжети „изгряват“ в личното пространство на детето и стават съпричастни на неговия чудно-приказен свят. Подарете тази позитивна емоция на детето си, дайте му възможност да бъде създател на своя нов свят от мечти и прекрасна дизайнерска реалност.

 

Луксозни дизайнерски тапети с отлично качество на печат и уникални дизайни. Ние сме Артра и работим за Вас, създавайки уникални повърхности с последните модни тенденции в интериорната декорация!

 

Микротопинг Артра покритие за стени, под, пространства и бани

Непрекъснатото пространство на Mикротопинг® – извор на вдъхновение и пълноценно наслаждение на интериора

admin

Непрекъснатото пространство на Микротопинг®…

Микротопинг® е перфектен за тези, които искат непрекъсната, иновативна и стилна повърхност, която може да направи всяко пространство уникално. Независимо дали става дума за минималистична модерна среда, Микротопинг® се откроява като основен интериорен елемент, или класическа, извънградска или винтидж среда, това покритие завършва стила с изискана дискретност.

Можете да персонализирате Микротопинг®, като изберете нюанси и създадете лъскави, замъглени или киселинни ефекти, за да го направите точно така, както Вашето въображение го иска и „вижда“.

 

Защо да изберем Микротопинг®?

 

Иновативен материал и то само в 3мм

С дебелина от само 3мм, Микротопинг ® ви позволява да подновявате съществуващите повърхности и различни видове основи (бетон, саморазливни покрития, керамични и дървени повърхности, фаянсови плочки…), без да се налага да ги премахвате. Необходимо е само те да бъдат здрави и без движения в тях.

Микротопинг ® е изключително устойчив на климатични промени и лесен за почистване. Той е перфектен и там, където се използва подово отопление.

 

Приемственост на вашите идеи: без свързващи и видими линии, фуги и връзки

Микротопинг® е идеалното решение за тези, които не обичат видимите фуги, тъй като ви позволява да създавате непрекъснати повърхности. Идеални за вътрешни (интериорни) и външни (екстериорни) пространства – без фуги.

Изключителни характеристики на Микротопинг® го правят идеален както за хоризонтални, така и за вертикални повърхности, като гипсокартон или зидария, стени, бани и душ кабини. Микротопинг ® дава пространство на вашите идеи, без да прекъсва линии.

Микротопинг ® в бани и мокри помещения, възможно ли е това?

Микротопинг ® е дизайнерско покритие с уникален дизайн и бутикова красота. Изпълнението е ръчно и изисква специфични умения и сръчност. С подходяща защита е възможно полагането му в влажни мокри помещения, поддушови зони, душ кабини, тоалетни, та дори и СПА релакс центрове (парна баня).  Изключителните му характеристики го правят устойчив и много подходящ за такова предназначение. И всичко това без фуги е прекъсване!

 

Цветове, ефекти, финиши… естетиката на цимента няма предел

Благодарение на тониращите продукти, е възможно получаването на безкрайни цветни вариации на микроциментна основа.

Интензитетът на цвета и нюанса могат да варират от количеството продукт смесен с полимера, както и от типа използван цимент (сив или бял).

Възможно е да се постигнат лъскави, замъглени или супер мат ефекти, който да персонализират уникални повърхности, с голямо естетическо въздействие и елегантност.

Зефиро е елегантна пясъчна мазилка, която се характеризира с невероятно красив метални отблясъци, съчетани прекрасно с зърнести микро зони.

Зефиро – пясъчна мазилка с ефект на тъкан („текстил“ / „фабрик“ ефект)

admin

Зефиро е елегантна пясъчна мазилка, която се характеризира с невероятно красиви метални отблясъци, съчетани прекрасно с зърнести микро зони. От тази комбинация произтичат причудливите светлосенки, преливане на нюанси и фантастичен перлен ефект. Ефект „текстил“ или имитация на тъкани нишки е иновативен ефект и интересна художествена презентация на продукта.

 

1.Съдържание и приложение на мазилката.

Стенна пясъчна мазилка със специално емулсионен акрилен микс от естествени и синтетични слюди, пясъчни микрони, органични и неорганични пигменти. Зефиро е декоративна мазилка за полагане и защита на външни и вътрешни повърхности с акрил силикат, водно отблъскващ и устойчив на водни пари.

 

 1. Полагане на мазилката.

Полагане на декоративна мазилка Зефиро текстилен (фабрик) ефект е лесно и сравнително бързо. Следвайте нашите насоки за работа и вашия труд ще бъде възнаграден.

 

2.1.Подготовка на повърхността:

Повърхността трябва да бъде чиста и без остатъци от петна, стари бои, омазнявания. Стената, върху която ще се полага трябва да бъде с гладка повърхност и без неравности по нея.

 

2.2. Полаганe на грунд.

Използваме грунд Праймър ЕС. Това е грунд с бял цвят, който лесно може да бъде оцветен в желан от вас цвят. Нанася се директно с четка или валяк, след предварително разреждане с вода: 20-40%. Полагат се 2 слоя, като интервала между всеки слой и другите да бъде минимум 4-5ч.

 

2.3. Нанасяне на основния слой- Зефиро.

Разпределете ЗЕФИРО неразреден, директно със специален инструмент – маламашка тип „Декора“- в различни посоки. В повечето случаи е достатъчен само един слой, за да получите равномерно покритие на цялата повърхност. Ефект текстил внася топлина, нежност на текстилно покритие, на скъпоценна тъкан с нежни отблясъци, ефект на светлинно отражение и фини светлосенки.

3.Възможности за декорация – Зефиро и присъствие в обкръжаващата среда.

Пясъчната мазилка Зефиро гарантира отлична гъвкавост по време на приложение, която уляснава нанасянето и постигането на различни арт ефекти. Мазилката е подходяща за създаване на елегантност в класическа и некласическа среда, като се откроява в модерни среди, обществени и части места. Стилна и артистична мазилка с ефект на „пясъчни дюни“, оптическа илюзия и красиво пречупване на светлинните лъчи, достигнали до повърхността на покритието. Най-висок клас луксозна декорация от Артра!

 

 

 1. АРТРА и нашите дизайнерски възможности за декорации.

Артра може да Ви предложи много опции и варианти на нанасяне на мазилката – многовариантност в цветови нюанси, стилни ефекти, модерни презентации и защита на покритието.

4.1. Спецификация на покритието.

Елегантен финиш с метални отблясъци и перлен ефект. Декорация и защита на външни и вътрешни повърхности с акрил силикат, водно отблъскващ и устойчив на водни пари. ЗЕФИРО от Артра! Възползвайте се от нашите идеи, творчески възможности и вдъхновение, стремеж към красивото и уникалното. Артра твори за ВАС!

 

 

Съчетаване на различни по вид декоративни мазилки

Съчетаване на различни по вид декоративни мазилки

admin

Как да комбинираме Майолика и с какви италиански мазилки на Спивер?

 

 

Декоративни мазилки и цялости проекти

Съчетаване на различни по вид декоративни мазилки. Декоративните мазилки все повече навлизат в нашия бит. Появиха се множество фирми- вносители на мазилки. Предлагането е богато  и разнообразно. Проблемът обаче, който възниква е в изготвянето на един стойностен, балансиран художествен Проект. Не само съчетанието на цветове, стилове, финиши, но и цялостната визия, „сглобяването“ на Проекта. Той всъщност не трябва да изглежда като Франкенщайн, а да бъде балансиран, изпипан, добре обмислен и прецизно прекаран през цедката на реалния артистичен опит. Артра има от всичко това, и по много. Т.е. ние Ви предлагаме балансиран проект с уникален дизайн, който да е стилен и да отговаря на „вижданията“ на клиентите за красота. И не на последно място- да се вписва идеално на предназначеното за това място.

 

 

Възможно ли е съчетаване на мазилки?

Да, възможно е съчетаването на различни декоративни мазилки, но както споделихме по-горе: важното е да има баланс. Хармония в цветови нюанси, стилове, дизайн, както и не на последно място- професионалното им нанасяне. Можете да се убедите в това като разгледате наши готви проекти в Галерия (основно в секция „Части Проекти“ / „Арт Колекция“). Ние имаме възможност да Ви предложим подобен вариант или изцяло нов, съобразен изцяло с Вашите изисквания и нужди.

 

 

Какъв вид съчетания на декорации са най-удачни и реално възможни?

Спорен нашия опит и наблюдения, най-удачно се съчетават стилна, ярко откроима мазилка като Майолика (не крием- наша любима!) и като (многовариантни) опции практически цялата палитра от италиански мазилки в гамата на Артра. Освен това може да се приложи и съчетания с един или два- близки като нюанси, интериорни бои (тип латекс), което дава допълнителна свежест и разнообразие на интериора.

 

 

 

Примерна комбинация с италианска мазилка Майолика

Нашето арт предложение за Вас би било следното:

Майолика на една стена (най-ясно видимата и откроима): нюанси, стил, дизайн, финиш избран от Вас;

и/или Енкаусто + арте метал: уникално съчетание, като можем да предложим определени стилови дизайни съобразно избрания цялостен модел на Майолика;

Кристалия на таван (предимно в бял цвят)- отразяваща всяка естествена и изкуствена светлина докоснала се до повърхността и;

Караваджо / декоративна боя ТОП клас – тип Джениус, в избран от Вас/ предложен от нас нюанс според РАЛ.

 

 

 

Кратка характеристика на всяка от посочените мазилки

Майолика / Енкаусто – подобен на мрамор финиш с полугладък ефект на точки. След полагане на грунд, се полага 1 слой за изравняване и 2 слой за гладък ефект или релефна структура с шаблони;

Кристалия – матова мазилка с кристали и ефект на звездно небе. Приложение: грунд, 2 слоя за постигане на желания ефект;

Караваджо –  перлена фина и деликатна мазилка тип стуко мармо. Полага се грунд,  първи лек слой за основа, 2 слой за завършване с 3 основи и различни финиши- на четки,тип дамаска, вариант брокат;

Джениус спешъл тип „П“ (латекс) – интериорна боя на водна основа за стени, с кадифен вид и възможност за измиване (след пълното и изсъхване). Отлично покритие и белота, лекота на полагане, без стичане.

 

 

 

Примерна визуализация на Проекта

(Съчетаване на различни по вид декоративни мазилки)

Декорация на пеперуди с италианска мазилка в зелен нюанс Артра полагане мазилка майстор

Уникален дизайн и акцент в интериорна среда

admin
1.Описание за Проекта

Декорация на пеперуди с италианска мазилка в зелен нюанс

Цялостен интериорен дизайн – претворен в реалност! Професионално полагане на декорация – пеперуди, върху Стукко венециано (Венецианска мазилка, дело на прекрасен майстор на свободна практика). Материал: Енкаусто Фиорентино (оцветен в зелен нюанс).

 

2.Какво трябваше да направим?

Дизайнерският проект за помещението – творчески решения като стил, цветови нюанси, елементи на средата,  чисто теоретично изискаше от нас да предложим адекватно, интересно решение. Това трябваше да бъде акцент, елемент, който да подчертае, но и да хармонизира с желания от клиента дизайн. Постарахме се максимално да се „доближим“ до търсенията и усещането на клиента за визия, която да бъде елегантен завършек на тази среда на почивка.

 

3.Уникалност на решенията за декорации.

Ключов елемент от създаването на артистична среда на обитание е да бъде предложен възможно най-удачния вариант като декорация. Наличието на фактори като създаден водещ проект, желание на клиента, многовариантност на декорациите водят към няколко избрани от нас стилистични дизайна. От всички тях, най-харесвания от клиента вариант остава и този, който е най-предпочитан от клиента.

4.Краен резултат от нашата арт дейност.

Уникален дизайн съчетан умело с професионално изпълнение от Артра®! Прекрасна, стилна визия,която променя пространството и му дава нова посока, нов смисъл и нова енергия… Уникални проекти и дизайн – от АРТРА®.

Декорация на пеперуди с италианска мазилка в зелен нюанс!

 

5.Какво казва клиента за свършената работа?

„Чудесно, много стилно и свежо! БЛАГОДАРЯ!!!“

Хоризонт – хармония в стилен дизайн

admin
1.Описание и основна информация за мазилката

Италианска декоративна мазилка за вътрешно приложение

Хоризонт е артистична декоративна мазилка, която представлява комбинация от иновативната мазилка Енкаусто и вакса Арте чера топ. Продукта за защита е прозрачен, и с напълно естествен произход (варовикова основа). Арте чера топ допринася за по-голяма яркост и блестящ ефект на мазилката, като подобрява измиваемата и способност. Важно е, че тя също така и дава ефект на по-голяма степен на еднородност на крайния цвят.

Дизайна на „черти“ предлага характерна 3Д визуализация, а при осветяване – интересна визия, мекота и хармония.

 

2.Приложение на Хоризонт

Мазилката Хоризонт е подходяща за вътрешно приложение – интериорни пространства като дом, вила, ресторант, хотел, изложбени зали, други. Визуално издължава пространството по хоризонтала, придавайки типичен 3Д ефект като създава специфичен стил. Уникално дизайнерско решение за декорация на вътрешни пространства.

 

3.1. Предварителна обработка:

Ние препоръчваме – преди полагане, стените или тавана да бъдат отделени от повърхността (която ще декорираме) с бояджийско тиксо.

Полагането може да бъде направено само и единствено върху здрави основи, чисти от прах, остатъци от боя, мазни петна, и други подобни. С две думи- необходима е чиста и здрава основа.

 

 3.2. Нанасяне на грунд.

Използвайте грунд тип Праймър РВ като положите 1 ръка. Състава на този грунд е на основа акрилна емулсия, специално повърхностноактивни вещества, кварцов пясък, както и други добавки.

Положеният слой грунд изсъхва за 4 ч при нормална температура на околната среда. Напълно сух той става за 24ч при 20°С (за справка – Лист техническа информация от производителя).

 

3.3. Полагане върху подготвената основа:
 • Разнесете тънък слой от Енкаусто Фиорентино с маламашка от неръждаема стомана (снимка №1) – гладко до изравняване с основата. Необходимо е изсъхване на повърхността и изчакване 12ч;
 • Приложете втори слой (около 1мм дебелина) от същата мазилка, за да получите перфектно гладък ефект;
 • Използвайте специален продукт – тип „гребен“ (снимка 2) за полагане на ивици върху повърхността;
 • След като веднъж продукта е леко изсъхнал („дръпнал“), натискайте леко и полирайте с чиста маламашка от неръждаема стомана, докато не се появи желания резултат. Не прилагайте защитна вакса.

 

4. Хоризонт – една от безкрайните възможности за декорации.

Енкаусто Хоризонт – една от многото художествени опции сред богатия арсенал от варианти за мазилка, дизайн, визия, похвати, техника на полагане.. Хоризонт привлича със своята класическа стойност – баланс на цветове, сдържана хармония и изпъкваща праволинейност. Стилна мазилка, която би била луксозно допълнение и дори акцент във всяка среда на обитание – апартамент, къща, вила.. Емоция, която е вплетена в пробягващите по нишките светлина, галещи окото нюанси, стил и приятно усещане за уют.

Уникален дизайн и професионално изпълнение от Артра! Възползвайте се от нашите ТОП предложения!

 

КРИСТАЛИЯ е уникална като ефект и визия декоративна пясъчна мазилка на основа специална акрилна емулсия и пигменти с кристален ефект

Кристалия – магията на звездното небе

admin
1.Описание и основна информация за мазилката

Италианска декоративна мазилка за вътрешно приложение

КРИСТАЛИЯ е декоративна пясъчна мазилка.. КРИСТАЛИЯ е уникална като ефект и визия декоративна мазилка на основа специална акрилна емулсия и пигменти с кристален ефект. Тя е бяла на цвят, но съществуват безкрайно много възможности да бъде оцветена в различни цветови нюанси според желанието на клиента. Към нея се добавят кристални структури- т.н. „кристалчета“ (подобни на слюда елементи), които придават изтънченост и блясък като звездно небе.

КРИСТАЛИЯ е изключително лесна за нанасяне, като практически тя може да бъде положена от всеки, който има желание да твори в къщи и притежава сръчност и желание.

 

 

 1. Приложения за Кристалия

Мазилката е подходяща за вътрешно приложение (интериор), като се вписва отлично в елегантната обстановка на класически среди на обитание – обществени и части. Идеална е за полагане върху стени, тавани и повърхности, към които има насочена светлина. Алтернативно може да бъде положена дори и в мокри помещения, бани, хамам и СПА / релакс зони.

 

 

 1. Професионално полагане

Какво е нужно , за да положим КРИСТАЛИЯ сами (освен вяра в собствените си възможности):

3.1. валяк за грунда

3.2. ваничка за валяка

3.3 четка за нанасяне на мазилката  (както е показано на снимката с инструменти по-долу).

 

 

 

 1. Стъпки на полагане на Кристалия.

4.1. Предварителна обработка:

Добре е преди полагане, стените или тавана да бъдат отделени посредством повърхността, която ще декорираме с бояджийско тиксо. Ние ползваме това лилаво тиксо (показано на снимката ), което бихте могли да го намерите при нашите партньори  „Димотика“ ( https://www.decor-dimotika.bg/ ).

 

Повърхността, върху която ще се полага, би било добре да бъде равна и гладка, без дупки и неравности за по-красив краен ефект. Ако има несъвършенство, то е добре те да бъдат обработени предварително – дупките да се запълнят с подходящ материал – финишна шпакловка. Ние ползваме Шийтрок зелен капак, но не е проблем ако нямате наличен в къщи -може да ползвате дори и бял гипс.

 

 

Неравностите по стенната повърхност (ако се полага и върху таван- също) е добре да бъдат шлайфани със шкурки с номера: 180-220 и при най-фината повърхност може и: № 320. Крайната цел е да подготвите повърхността за нанасяне на боя – без неравности, една гладка и продължително равна стена (таван).

 

 

 

4.2. Нанасяне на грунд с валяк и ваничка

Грундът се разрежда с вода 30%- така става по-лесен за разнасяне.

Нанасят се 2 слоя оцветен грунд – със същия цвят, какъвто е и цвета на финиш слоя, като интервала за изсъхване между двата слоя е средно 4-5ч.

 

4.2. Смесване на компонентите

Смесват се мазилката с кристалчетата , разбърква се добре с метална или пластмасова бъркалка и се пристъпва към нанасяне на КРИСТАЛИЯ посредством четка.

Нанасянето може да я по няколко начина – на кръст, на една страна и хаотично тип шпатолато. При последният вид нанасяне е възможно цветът на грунда да е по-тъмен или по-светъл от мазилката. Нанася се само един слой от мазилката- по този начин се получава красив стуко ефект.

В другите случаи мазилката задължително се нанася в два слоя, като между двете нанасяния трябва да има поне 20-24 часа (в зависимост от условията на околната следа).

 

КРИСТАЛИЯ е декоративна пясъчна мазилка! Ефектът на КРИСТАЛИЯ ще се открои след няколко часа на приложение. Много важно е повърхността да бъде добре осветена, за да бъде оценен подобаващо елегантния кристален ефект.

КРИСТАЛИЯ е италианска мазилка, която пресъздава ефекта на нощно, звездно небе, ефект на хиляди съзерцаващи небесни очи, греещи от светлина и свой тайнствен живот. Уникален ефект на отражение на космическото начало, бледото очертание на Млечния път, пълното със звезди небе, което своенравно крие своите тайни. Възползвайте се от нашите ТОП артистични, дизайнерски предложения и променете качествено своята среда на обитание. Артра- вашия спътник в това забележително пътешествие.. Артра- Уникални Идеи, Иновативни Повърхности!

Майстор и професионалист

admin

Майстор… Винаги, когато чуя тази дума, в съзнанието ми изниква образа на актьора Кирил Господинов, станал известен с ролята на Рангел Лелин или Баш Майстора.

Къде комично, на моменти трагично, повечето от нас са се сблъсквали с феномена майстор. Често пъти чуваме – „А, ще стане, как няма да стане, изобщо не го мисли…“. Думите “ Да ти влезе майстор в къщата” са станали синоним на някакво социално бедствие без предвидим сюжет и край.

 

Да бъдеш истински майстор

Всъщност  майстор означава лице, което владее добре професията си или някое изкуство. Занаятчия, който е изучил добре занаят и има право да работи самостоятелно, и да ръководи други хора, извършващи подобна дейност. На майсторът се преписват качества като  сръчност и опитност. Той е специалист и  вещ в занаята.

 

 

 

Преди да стартираме бизнес инициативата АРТРА обсъждахме, че сами по себе си колкото да са красиви и практични мазилките – без добър майстор, те са като злато в пустиня – нито се ядат , нито се пият. За това беше и едно от големите ни тревоги и  предизвикателства, а именно-  да изберем някой, който да е сръчен, дружелюбен и вещ в работата си. Тогава срещнахме Петър Драганов.

Усмихнат, готов да се доказва и работи, той определено ни впечатли с бързината и сръчността си, както и прецизното изпълнение. С присъщото си чувство за хумор той спечели сърцата ни със своите забавни истории и закачки.

Емоционален, неподправен, Петър или Пепи (както всички го знаят) е един истински “планински джентълмен”. Едно защото е роден е в китното планинско градче Тетевен, друго заради липата на всякакво лицемерие, наличието на чиста като планински поток душа.

 

 

 

 

За да го представим подобаващо, ние му зададохме следните интересни и малко провокиращи въпроси:

 

 1. Кое е най-забавното нещо, което се е случвало в живота ти ?
 • Най-забавното е, че не живота ми се случа, а аз се случвам на живота.
 1. Коя е твоята супер сила ?
 • Това, че съм себе си и не подражавам на никой друг.
 1. Кое те мотивира да станеш сутрин от леглото?
 • Габриела и новия ден ( Тук прозвучава едно подчертано “р”, което е специфичен акцент в неговия говор, но се усеща и много топлина в гласа  при споменаването на дъщеря му).

 

4. Знаеш ли какво мислят за теб твоите колеги?

– Не знам какво мислят за мен, но като ги видя и ме поздравяват с усмивка, а това означава,  че не ми мислят лошото (Усмихва се широко).

 

5. Как би описал себе си с няколко думи?

– Планински джентълмен слязъл в полето… (и преди да попитам защо, той продължава: “Планински защото обичам планината, а и джентълмените останахме малко”).

 

6. Работиш ли успешно в екип?

– Не с всеки мога, но работата с майстор Иван е удоволствие!!!

 

 

Признателност

Добротата в днешно време е съкровище. Готовността винаги да помогнеш на другия, да бъдеш екип с него е качество, съхранило се дълбоко в народността ни, но напоследък някак позабравено и скрито. Именно това, съчетано с умението на майстор да претвори форми и повърхности чрез мазилки, използването на различни техники, носи в себе си Петър.

Пепи, признателни сме ти за времето ти отдадено на АРТРА, трудностите през които минаваме заедно, предизвикателствата, които не те отказват!

Благодарим ти за това, че сме Едно!

 

автор: Галина Копаранска

1 2 3 10

 Шоурум

Артра - италиански бои и мазилки

гр. Пловдив
бул. Христо Ботев 92 B, ниво - 1

гр. София
бул.  „акад. Иван Евстратиев Гешов“ 100

+359 895 553 739

Свържете се с нас

+ 359 32 390 722

+ 359 898 448 218

office@artra.bg

www.facebook.com/bg.artra

© 2020 Artra. Изработка на сайт: F4D

Артра – Уникални идеи, иновативни повърхности!