Цветови тенденции при боядисване на интериорни стени

Цветови тенденции при боядисване на интериорни стени

Цветови тенденции при боядисване на интериорни стени. За да определим актуалните за настоящата година цветни тенденции в интериорния дизайн и архитектура, трябва да го дефинираме като понятие? Тенденциите или насоките в цветните актуални новости са по-скоро посоки на развитие и мода. Цветната тенденция е вид посока изразяващо се в предпочитание към определен цвят или нюанс. Представляват основно предпочитания за определени цветове или комбинации от определени цветове, които стават популярни за определен период от време. Тенденцията до голяма степен може да влияе върху потребителското поведение и да го променя. Това е едно съзнателно общуване с цветовете и изборите свързани с тях.

 

Защо тенденциите за актуални цветове са важни?

Цветовите тенденции за актуални цветове са важни, тъй като помагат на компаниите да получат конкурентно предимство пред останалите играчи на съответна област от бизнеса. Те се подготвят предварително, за да не бъдат виждани преди тяхното излизане на пазара. Прогнозирането и планирането на цветните тенденции е тясно свързано с цялостния проект по реализация на определена стока или услуга. То оказва влияе върху много страни от света на модата, развитието на интериорния и графичния дизайни, технологиите, дигиталния маркетинг, уеб дизайна и редица други.

 

Основни тенденции за 2021г

Тук ще ви запознаем със 7 основни тенденции в цветовете в интериорното пространство, които са актуални и биха повдигнали вашето настроение през настоящата година. Скритият символизъм във всеки цвят е носител на настроение в определена посока на човешките възприятия. Та, приносителите в цвят на позитивно настроение са следните:

  • Слънчево жълто. Винаги актуален и позитивен цвят. Цвят на настроение, жажда за живот, събуждане и нова, позитивна енергия. Радост за дома и душата;
  • Земни тонове. Предават реална действителност, рационалност и земно усещане за сетивност;
  • Пастелни нюанси;
  • Наситени и сочни, свежи цветове – ярки и незабравими, с ясно изразено послание и визуализация;
  • Естествени, нежни тонове на кожата.

Цветови тенденции при боядисване на интериорни стени – Артра избира най-доброто за Вас!

 

Цветът в тенденция 2021г

Основните брандове в бизнеса развиват своите изследователски звена и прогнозират най-актуалните цветове за предстоящите сезони. Например, Пантоне Колор институт посочва като цвят на 2021 година не един , а два цвята. Това са наситено сиво и осветяващо жълто, които заедно изразяват настроението на настоящата година. Тези цветове на символ на надеждата на хората за нормален живот в трудното ежедневие на съвременните дни. Други големи подобни институти също дават своите предпочитания за модерен цветови нюанс. Като цяло, цветовите нюанси ще бъдат успокояващи и зареждащи с позитивна енергия. Няма да наблюдаваме танц на диви контрасти или електрически неонови лъчи. Ще наблюдаваме едноцветни, нежни нюанси, заглушени цветове, откриваеми в природната среда, палитри, които лесно и балансирано се сливат една в друга.

 

Кой е най-популярния цвят за стена през 2021г?

Според една водеща международна компания в бизнеса за интериорни декорации, успокояващ нюанс на синьо-зелен цвят би бил много актуален цвят за годината. Спокойната и хармонична природа на синьото балансирана с успокояващия зелен цвят на естествената природна среда, би бил много вълнуващ и модерен интериорен инструмент.  Споменахме по-горе Пантоне е нейния избор от жизнеутвърждаващо жълто и нежно сиво. Според американската  Sherwin-Williams, много актуален вариант са модерно сивите нюанси примесени с топлите нюанси на бежовото, както и земните нежни розови нюанси + винаги актуалното черно.

 

Стени в бяло..?

Белият цвят е един от основните цветове в палитрата. За нас той е символ на чистота, нежност, възвишеност, но в японската култура е символ на траур и тъга. Белият цвят е винаги актуален и желан от клиентите, дари в години с изявени цветни и ярки предпочитания. Стилната белота на стените е харесвана интериорна декорация и позволява по-широк избор на стилове и дизайни в самото помещение, поради своята неутралност. Интересен въпрос е дали трябва цялото вътрешно пространство да бъде боядисано в един цвят. Всъщност, не е нужно да боядисвате къщата в един цвят, а по-скоро да създадете баланса между отделните цветови гами в дома. Непрекъснатостта на цветовете създава хармоничен вид и плавност на движението от стая в стая.

 

Като заключение

Цветови тенденции при боядисване на интериорни стени. Каквито и да са цветовите тенденции за интериорния дизайн на дома, ние Ви съветваме да следвате сърцето си и Вашите предпочитания и визия за това, как ще изглежда вътрешното Ви пространство. Не е толкова важно актуалните тенденции, а Вашите „виждания“ за любимата Ви среда на отмора и почивка, тъй като Вие ще сте тези, които се наслаждавате на крайния резултат. В това Ваше начинание, ние сме винаги насреща- за съвет, консултация или идея – потърсете ни! Артра Ви пожелава вдъхновение и успех!