Хоризонт – хармония в стилен дизайн

1.Описание и основна информация за мазилката

Италианска декоративна мазилка за вътрешно приложение

Хоризонт е артистична декоративна мазилка, която представлява комбинация от иновативната мазилка Енкаусто и вакса Арте чера топ. Продукта за защита е прозрачен, и с напълно естествен произход (варовикова основа). Арте чера топ допринася за по-голяма яркост и блестящ ефект на мазилката, като подобрява измиваемата и способност. Важно е, че тя също така и дава ефект на по-голяма степен на еднородност на крайния цвят.

Дизайна на „черти“ предлага характерна 3Д визуализация, а при осветяване – интересна визия, мекота и хармония.

 

2.Приложение на Хоризонт

Мазилката Хоризонт е подходяща за вътрешно приложение – интериорни пространства като дом, вила, ресторант, хотел, изложбени зали, други. Визуално издължава пространството по хоризонтала, придавайки типичен 3Д ефект като създава специфичен стил. Уникално дизайнерско решение за декорация на вътрешни пространства.

 

3.1. Предварителна обработка:

Ние препоръчваме – преди полагане, стените или тавана да бъдат отделени от повърхността (която ще декорираме) с бояджийско тиксо.

Полагането може да бъде направено само и единствено върху здрави основи, чисти от прах, остатъци от боя, мазни петна, и други подобни. С две думи- необходима е чиста и здрава основа.

 

 3.2. Нанасяне на грунд.

Използвайте грунд тип Праймър РВ като положите 1 ръка. Състава на този грунд е на основа акрилна емулсия, специално повърхностноактивни вещества, кварцов пясък, както и други добавки.

Положеният слой грунд изсъхва за 4 ч при нормална температура на околната среда. Напълно сух той става за 24ч при 20°С (за справка – Лист техническа информация от производителя).

 

3.3. Полагане върху подготвената основа:
  • Разнесете тънък слой от Енкаусто Фиорентино с маламашка от неръждаема стомана (снимка №1) – гладко до изравняване с основата. Необходимо е изсъхване на повърхността и изчакване 12ч;
  • Приложете втори слой (около 1мм дебелина) от същата мазилка, за да получите перфектно гладък ефект;
  • Използвайте специален продукт – тип „гребен“ (снимка 2) за полагане на ивици върху повърхността;
  • След като веднъж продукта е леко изсъхнал („дръпнал“), натискайте леко и полирайте с чиста маламашка от неръждаема стомана, докато не се появи желания резултат. Не прилагайте защитна вакса.

 

4. Хоризонт – една от безкрайните възможности за декорации.

Енкаусто Хоризонт – една от многото художествени опции сред богатия арсенал от варианти за мазилка, дизайн, визия, похвати, техника на полагане.. Хоризонт привлича със своята класическа стойност – баланс на цветове, сдържана хармония и изпъкваща праволинейност. Стилна мазилка, която би била луксозно допълнение и дори акцент във всяка среда на обитание – апартамент, къща, вила.. Емоция, която е вплетена в пробягващите по нишките светлина, галещи окото нюанси, стил и приятно усещане за уют.

Уникален дизайн и професионално изпълнение от Артра! Възползвайте се от нашите ТОП предложения!