Интериорен дизайн – голяма промяна с малък бюджет

Wallpaper with paint decoration Интериорен дизайн – голяма промяна с малък бюджет

Интериорен дизайн – голяма промяна с малък бюджет

Интериорен дизайн – голяма промяна с малък бюджет. Как става това? Когато говорим за стилен интериор, парите не са всичко. Да, те са важен фактор, но вкуса, въображението и напасването на отделните елементи е същественото. Създавайки проекта за своя идеален дом, всеки би усетил вълнението от това да си купи скъп диван, удобно кресло с функции за масаж, уникален килим или произведение на изкуството. Парите в случая не са гарант за идеален дом. Любимият дом е дом на любов, хармония и позитивна енергия, баланс. Комбинациите от много и идеално пасващи си елементи създават усещане за постигнат успех и то с съвсем не много финансови ресурси. Как ще постигнем това, ще научите в тази статия по-долу.

 

Използвайте боите креативно

Боите са първото, с което да започнем преобразяването на дома си. Свеж слой боя върху стените веднага оказва своето въздействие и преобразява атмосферата в интериора. В зависимост от избора на цветова схема, стаите могат да се променят визуално ( по-светли и по-големи). Боядисването на стени и таван дава своя визуален ефект на по-голямо помещение и свобода. Колкото по-светъл е цвета, толкова по-голям е ефекта на това въздействие. По-тъмните цветове имат способността да „натискат“ пространството и го смаляват (като усещане).

 

Добавете текстил

Една интересна промяна на интериора в определена стая е да помислите за подмяна на текстилните изделия в нея. Това включва не само големи мебели като дивани и канапета, а и  възглавници, а дори е само техните калъфки- колкото да промените цвета и атмосферата. Стратегията е просто, но ефективна! Това е малък трик към подобряване на дизайна с малки, незначителни финансови средства. Минимални разходи за максимален резултат. Пробвайте и ще останете очаровани от крайния резултат.

 

Помислете за лампите

Друг интересен начин да внесете цвят и светлина в интериора, с който разполагате е да подмените осветителните тела в него. Тук включваме всички стоящи и настолни лампи, аплици, абажури, плафониери. Това е и сравнително достъпен начин да промените пространството си. Различен размер, цвят и форма придават нова светлина на интериора. Можете да прочетете повече за последните модни тенденции в тази посока и да съобразите Вашият избор с това. Взиулано, това също ще спомогне затърсената от Вас промяна в пространството.

 

Вкарайте художествено изкуство

Още великият Антон Чехов е написал, че „Изкуството дава крила и отнася далече-далече!“. Кой сме ние ,за да му противоречим? Използвайте артистичната сила на изкуството ,з ада вдъхновите своите стаи за нов живот.  Изкуството дава топлина и уют на интериора, нов дух и душа, която диша с пълни гърди. Харесани от вас миниатюри от улични художници, стилни графики, интересни плакати, стилни натюрморти- всичко това, може да разчупи и одухотвори Вашето пространство, да го насити, разкраси и „освети“. Дори колажи от Ваши снимки, могат да завършат по уникален начин Вашия дом. Опитайте!

 

Не забравяйте обонянието

Сетивата на човек приемат информацията от външния свят по различен начин. Счита се, че нещата, които докосваме и виждаме имат най-голямо внимание при проектиране и изграждане на нова визия на дома. Не трябва да забравяме обаче и ароматите. Те са тези, който оформят аурата на Дома по много интересен и магичен начин. Те придават на пространството нови параметри, който са сетивни  и осезаеми. Те могат да провокират релаксиращо чувство на спокойствие и заслужен отдих след тежък ден. Изберете аромата в зависимост от предназначението на помещението, стила и дизайна, както и вашия вкус за това да се чувствате уютно. Home, sweet Home :) Насладете се на това да промените Вашият дом с двете си ръце, мисъл и италианските мазилки на Артра. Това би било най-голямата награда за усилията Ви!