Италианска мазилка за стени в интериорни пространства

Италианска мазилка за стени в интериорни пространства

Италианска мазилка за стени в интериорни пространства. Италия е известна като страната на хубавото кафе, вкусна храна, красиви забележителности и древна култура. Тази история се свързва предимно с Ренесанса- културно движение и подем възникнал във Флоренция през XIV век. Невероятните произведения на изкуството сътворени от италианските майстори будят възхищение във виделите ги и днес. Тяхното съвършенство и внимание към детайла са близо до невъзможното. Това неминуемо е дало и отражение върху създаването на декоративни мазилки и други подобни форми на декорация за дома.

 

Видове италиански мазилки

Италианска мазилка за стени в интериорни пространства. Интериор идва от френската дума intérieur  или вътрешен (вътрешно пространство). Интериорното оформление е дизайна на вътрешното пространство, което осигурява възможно най-приятни и удобни възможности за съществуване в него. Определя се от изискванията на клиента, неговите възгледи както и от препоръките, професионални съвети на дизайнера на пространството. Видовете интериорни мазилки на Артра, според състава и вида им са: бетонови, травертинови, венециански, метални, пясъчни, бляскави (блестящи), матови (непрозрачни), микроциментови.

 

Бетонови мазилки

Към групата на Бетоновите мазилки спадат: Арт бетон. Основата е Енкаусто Фиорентино и цветни нюанси от Велатура с определен цвят.Това е модерна, актуална мазилка с визия на бетон. Дизайнът може да бъде много различен като стил, релеф, цвят, декорации по повърхността. Елегантна мазилка, която съчетава в себе си бетонова структура и мраморни следи. Арт Бетон от Артра!

 

Травертин

Типичната Италианска декоративна мазилка с красив травертинов ефект. Невероятно красив декоративен ефект на отлежал варовик, получен чрез естествени суровини: вар и пчелен восък. Благородния външен вид на Травертин и специалния му ефект го правят идеален за обекти в класически, неокласически и античен стил, но и в модерни среди на обитаване. Мазилката е перфектно дишаща, с отлична измиваемост, без поява на гъбични образувания и мухъл (поради наличието на вар в състава).

 

Венецианска мазилка

Най-познатият тип мазилка у нас. Стуко Венециано и Караваджо са от типа Венециански мазилки. Стуко Мармо е напълно естествена като състава и това обяснява природно дезинфекциращите и свойства. Притежава и прекрасен марморино ефект, т.е. визия на мрамор. Предпочитана е в класически и неокласически среди, които приятно допълва със своята елегантност. Караваджо е друг тип венецианска мазилка, която обединява префинеността и, нейната оригиналната елегантност и осезаема мекота. Стилен ефект придава пречупването на светлината, която е характерна за древните стенни тъкани. Караваджо – за вълшебни интериорни пространства!

 

Метални покрития

Декоративен, пластичен материал на основа метал. Авангардно покритие, което е подходящо за интериорна декорация на стени и интериорни елементи. Вариации във форма на платина, злато, мед, бронз и паладий- 5 различни метални финиш покрития. Автентична стойност и трансформация на всяка една повърхност във видим и осезаем метален слой. Царствен финиш от чист метал- за луксозни интериорни пространства – Нобилис от Артра!

 

Пясъчни мазилки

Зефиро, Кристалия, Съспенс : най-ярките представители на Пясъчните мазилки Артра. Зефиро е италианска мазилка, която се отличава с прекрасна метална структура и пясъчни микрони с ефект на светлосенки. Като допълнение: фантастичен перлен ефект! Кристалия е великолепна матова мазилка с кристални ефекти на звездно небе. Изискано, луксозно и престижно декоративно покритие, подходящо за интериорен дизайн! Блестящи скъпоценни кристали с естествен тъмен и светъл нюанс. Съспенс има 3 бази: алуминий, мат и сребро.

 

Перлени

Декора Делукс, Ардоре, Артеметъл.. Перлени, прекрасни и ефектни италиански декоративни мазилки за стени. Декора делукс представя елегантността на перления ефект – декоративна система с меко оцветени зрънца и огромно разнообразие от перли. Ардоре е много интересна декоративна перлена мазилка на водна основа. Прекрасен декоративен финиш за интериорни пространства с ефект „светеща перла“. Артеметъл е декоративна мазилка за с пясъчно-метален ефект и кадифе при допир. Уникална стенна мазилка в ефект на злато/ сребро – Ясно откроим, осезаем метален ефект и силно, стилно присъствие- Арте Метал!

 

Мат

Матови мазилки от вида Съспенс мат, Мармопако, Фийл. Съспенс мат е декоративна италианска мазилка с откроими матови нюанси. Стилен финиш за интериорни стени от най-висок клас. Съспенс Мат притежава дълбоки ефекти от максимална елегантност. Мармопако е декоративна естествена мазилка, която позволява да се получат силно непрозрачни, кадифени покрития с вълнуваща мраморна визия. Фийл е стенна декорация с нежни матови нюанси и кадифено докосване. Непрозрачност, мекота при докосване и концентриран мат ефект наподобяват ефекта на мека кожа и стар велур. Уникални арт решения за дизайнерски интериорни пространства, от Артра!

 

Избирайки от богатата гама на Артра, Вие можете да дефинирате търсеното покритие и желани ефекти, които да са подходящи за Вашия вкус и интериорна среда. За Вас ние ще потърсим най-доброто и удачно решение. Италианска мазилка за стени в интериорни пространства- ние сме Вашето правилно решение! Артра– Уникални Идеи, Иновативни повърхности!