Италиански дизайнерски тапети за луксозни стени

Италиански дизайнерски тапети за луксозни стени в стилни интериорни пространства.

Италиански дизайнерски тапети за луксозни стени в стилни интериорни пространства. Италианците се славят като майстори на дизайна във всички негови превъплъщения. Дали става въпрос за автомобили, мебели или дрехи – те са водещата нация като творчески заряд. Тръгвайки от древните фрески, реалистичното изкуство през Ренесанса и съвършенството на форми, вниманието към детайла- това определя качеството на създаденото. Дизайнерски тапети създадени от професионалисти – потърсете в сайта на Артра!

 

Какво представлява тапета?

Тапета е вид декорация използвана в интериорния дизайн за украса на вътрешни пространства. Обикновено се предлага от производителя на руло с фиксиран размер, като цената също е на 1 брой руло. За поставянето му върху стена се използва специално лепило за тапети. При залепване на тапета е важно правилното съединяване на разгънатите ролки при вертикалното поставяне.

 

Предимства на тапета пред боята

Тапетите притежават редица предимства през декоративните бои. Бонусите на този тип декорации за интериорни пространства са следните:

  • Тапетът е изключително здрав и може да издържи над 15 години, което го прави много рентабилен. Основното в случая е грижата на добър стопанин;
  • Когато тапетът е окачен и залепен правилно, той може да издържи три пъти повече от нанесена върху стената боя;
  • При наличие на неравни и идеално гладки стени, висококачествените тапети могат да прикрият несъвършенствата на повърхностите;
  • Тапета предлага много повече художествени възможности като цветни нюанси и вид покритие, релеф, текстури – и то в една повърхност;
  • При тапетите няма риск от изцапване на поводи и стенни повърхности, мебели и интериорни елементи;
  • Повечето тапети могат да бъдат измивани и/или почистени, ако се цапат;
  • Тапети пресъздава цялостна картина и послание, което с боя трудно би могло да се постигне като арт ефект и визуализация.

Тенденция при дизайна на тапети

Всяка година, модерните тенденции за интериорен дизайн се променят. Има актуални цветни нюанси, тенденции за текстури и мотиви. В момента най-предпочитани и модерни са ботаническите дизайни, зелени растения и цъфтящи цветя,  геометричните шарки, класически и модернистични сюжети. Интересна новост е поставянето на тапети в баня и мокри помещения. Такава се очаква да бъде тенденцията и за бъдещите модели с любовта към ботаническите дизайни и зелени пространства, внасяйки очарованието на природата и създавайки усещане за спокойствие и отмора.

 

Тапети 2021

Връща ли се модата на тапетите? А може би те никога не са излизали от нея…  Тапета е бил и си остава предпочитан елемент от интериорния дизайн. Затова можем да предположим, че и през настоящата година, този тип декорация ще остане актуална и предпочитана като част от опциите за украса. Тапета трансформира атмосферата на дома и я обогатява със своите богати художествени възможности. Дизайна е стилен, по-цветен, по-разнообразен и хармоничен. Тапетите са благословената възможност, с която интериорните дизайнери разполагат- като инструмент за промяна в позитивна посока. Модерни и през 2021 година!

Цветове на интериорния дизайн за 2021 г.?

Всяка година има цветове, които имат водещо значение в интериорната декорация. Тази година има няколко основни цвята, които ще са част от най-използваните цветови нюанси. Като такива можем да причислим: зелено, сиво, бяло, бежово, жълто. Като актуални цветни комбинации можем да посочим: сиво и жълто, сиво и бяло, жълто и бяло, сиво и оранжево, сиво и червено, сиво и зелено. Всъщност, личният ви вкус и избор на интериорен стил е основното, което би трябвало да ви ръководи. Изборът на цвят и цветови нюанси е съчетание, на чието хармония би трябвало да се наслаждавате вие. В този случай, послушайте сърцето си ☺

 

Кой е най-популярният стил на декориране за 2021г.?

Традицията повелява, в края на всяка година Института Пантон (Pantone) да определя кой ще е актуалния цвят за предстоящата година. За настоящата 2021, Pantone избра два цвята – безупречно сиво и озаряващо жълто. Техните характеристики са дълбок наситен нюанс на сивото и ярък, жизнерадостен тон на жълтото. Тенденцията в интериора подсказва връщане към вдъхновението на хотелския дизайн, стила арт деко и виенския модернизъм.

Италиански дизайнерски тапети

Италиански дизайнерски тапети – отношение и украса за Вашия стилен интериор. Тапети за стени, които разказват истории и разкриват други художествени измерения. Артра е селектирала специална Колекция от красиви дизайни, които биха могли да бъдат ТОП декорация за Вашето интериорно пространство. Луксозните дизайнерски тапети предлагани от нас са с изключително високо качество, резултат от съвременна цифрова технология и типичен италиански дизайн. Разгледайте нашия сайт и изберете Вашият идеален тапет за всеки стил! Артра- Италиански дизайнерски тапети за луксозни стени!