Кристалия – магията на звездното небе

КРИСТАЛИЯ е уникална като ефект и визия декоративна пясъчна мазилка на основа специална акрилна емулсия и пигменти с кристален ефект
1.Описание и основна информация за мазилката

Италианска декоративна мазилка за вътрешно приложение

КРИСТАЛИЯ е декоративна пясъчна мазилка.. КРИСТАЛИЯ е уникална като ефект и визия декоративна мазилка на основа специална акрилна емулсия и пигменти с кристален ефект. Тя е бяла на цвят, но съществуват безкрайно много възможности да бъде оцветена в различни цветови нюанси според желанието на клиента. Към нея се добавят кристални структури- т.н. „кристалчета“ (подобни на слюда елементи), които придават изтънченост и блясък като звездно небе.

КРИСТАЛИЯ е изключително лесна за нанасяне, като практически тя може да бъде положена от всеки, който има желание да твори в къщи и притежава сръчност и желание.

 

 

  1. Приложения за Кристалия

Мазилката е подходяща за вътрешно приложение (интериор), като се вписва отлично в елегантната обстановка на класически среди на обитание – обществени и части. Идеална е за полагане върху стени, тавани и повърхности, към които има насочена светлина. Алтернативно може да бъде положена дори и в мокри помещения, бани, хамам и СПА / релакс зони.

 

 

  1. Професионално полагане

Какво е нужно , за да положим КРИСТАЛИЯ сами (освен вяра в собствените си възможности):

3.1. валяк за грунда

3.2. ваничка за валяка

3.3 четка за нанасяне на мазилката  (както е показано на снимката с инструменти по-долу).

 

 

 

  1. Стъпки на полагане на Кристалия.

инструменти четка валяк ваничка тиксо за полагане на мазилка Кристалия кристал Артра

4.1. Предварителна обработка:

Добре е преди полагане, стените или тавана да бъдат отделени посредством повърхността, която ще декорираме с бояджийско тиксо. Ние ползваме това лилаво тиксо (показано на снимката ), което бихте могли да го намерите при нашите партньори  „Димотика“ ( https://www.decor-dimotika.bg/ ).

 

Повърхността, върху която ще се полага, би било добре да бъде равна и гладка, без дупки и неравности за по-красив краен ефект. Ако има несъвършенство, то е добре те да бъдат обработени предварително – дупките да се запълнят с подходящ материал – финишна шпакловка. Ние ползваме Шийтрок зелен капак, но не е проблем ако нямате наличен в къщи -може да ползвате дори и бял гипс.

 

 

Неравностите по стенната повърхност (ако се полага и върху таван- също) е добре да бъдат шлайфани със шкурки с номера: 180-220 и при най-фината повърхност може и: № 320. Крайната цел е да подготвите повърхността за нанасяне на боя – без неравности, една гладка и продължително равна стена (таван).

 

 

 

4.2. Нанасяне на грунд с валяк и ваничка

Грундът се разрежда с вода 30%- така става по-лесен за разнасяне.

Нанасят се 2 слоя оцветен грунд – със същия цвят, какъвто е и цвета на финиш слоя, като интервала за изсъхване между двата слоя е средно 4-5ч.

 

4.2. Смесване на компонентите

Смесват се мазилката с кристалчетата , разбърква се добре с метална или пластмасова бъркалка и се пристъпва към нанасяне на КРИСТАЛИЯ посредством четка.

Нанасянето може да я по няколко начина – на кръст, на една страна и хаотично тип шпатолато. При последният вид нанасяне е възможно цветът на грунда да е по-тъмен или по-светъл от мазилката. Нанася се само един слой от мазилката- по този начин се получава красив стуко ефект.

В другите случаи мазилката задължително се нанася в два слоя, като между двете нанасяния трябва да има поне 20-24 часа (в зависимост от условията на околната следа).

 

КРИСТАЛИЯ е декоративна пясъчна мазилка! Ефектът на КРИСТАЛИЯ ще се открои след няколко часа на приложение. Много важно е повърхността да бъде добре осветена, за да бъде оценен подобаващо елегантния кристален ефект.

КРИСТАЛИЯ е италианска мазилка, която пресъздава ефекта на нощно, звездно небе, ефект на хиляди съзерцаващи небесни очи, греещи от светлина и свой тайнствен живот. Уникален ефект на отражение на космическото начало, бледото очертание на Млечния път, пълното със звезди небе, което своенравно крие своите тайни. Възползвайте се от нашите ТОП артистични, дизайнерски предложения и променете качествено своята среда на обитание. Артра- вашия спътник в това забележително пътешествие.. Артра- Уникални Идеи, Иновативни Повърхности!