Персонализирането на кухненското пространство без много усилия и средства

Персонализирането на кухненското пространство без много усилия и средства е важна задача и промяна, която ще допринесе за по-стилния и различен дизайн на средата, в която живеете.

Персонализирането на кухненското пространство без много усилия и средства е важна задача и промяна, която ще допринесе за по-стилния и различен дизайн на средата, в която живеете.

 

Оценка на шкафове и плот

Подмяната на плотове или шкафове е сериозно начинание, свързано с усилия и средства, но си заслужава напълно отделената енергия и финанси. Подмяната им с по-луксозен материал като мрамор, гранит или кварцит дава ефект значителна промяна във визията на кухнята ви.

Същото важи и за гърба на кухнята. Дори и да не прибегнете до смяна на плота в кухнята, то промяната в гърба ще бъде великолепна идея. Вариантите като материал са порцеланови плочки в стилизиран тип (например в средиземноморски стил Майолика), стъкло, метални листове или декорация, а дори и декоративни мазилки – така, както с Артра имаме изпълнени много такива арт проекти. Визията е великолепна и много дизайнерски насочена.

Относно шкафовете – имате вариант за тяхното боядисване, което определено ще освежи визията им, без да бъдат изхарчвани много средства.

Фокусирайте се върху зоните, които докосвате

Един лесен трик за промяна визията на овехтели шкафове е да бъдат сменени дръжките. Нов материал, красиво изработен, може да даде съвсем различна цялостна визия на кухнята. Кухненската мивка е също място, където можете да погледнете по-внимателно и да отделите средства за подмяна. Нов смесител за мивката е важен елемент от цялостната промяна. Не пестете пари от това, което ще ви донесе повече функционалност, удобство и по-различна визия. Обърнете внимание и на закачалките за кърпи, хавлии, държачите за тоалетна хартия, контейнерите за ароматизатори, защото те могат да придадат на помещението подобрен външен вид с минимални разходи.

 

Освежете с текстил

Безмислено е да имате прекрасни закачалки за тоалетни кърпи, а самите кърпи да са в лошо състояние. Освежете банята с нови кърпи в един цвят, а старите рециклирайте. Махнете старата завеса за вана и я подменете с нова такава- от приятна материя като лен или пък- ако има възможност, поставете стъклена кабина. За пода- в случай, че не искате да го премахвате и да причините на себе си и съседите си прах, шум, извозване на отпадните материали, можете да ползвате нашите предложения за баня и мокри помещения.  Артра има няколко варианта в този насока и като най-удачен ние препоръчваме Микротопинг. То представлява тънко 3мм покритие на циментова основа, което се полага в няколко поредни слоеве с подходяща защита срещу вода и пари. При Микротопинг не е необходимо премахване на съществуващата повърхност, което е голямо улеснение за собственика на жилище.  Освен това, то спестява и много средства и нерви.

 

Осветление

Осветлението в банята не е от такова голямо значение поради предназначението на самото помещение. Въпреки това можете да помислите за поставяне на лунички или лед осветление, което от дена страна да бъде дискретно, но достатъчно, а от друга- да бъде икономично. Монтирани на стените лампи също могат да бъдат осъвременени и интериора на помещение да се промени. Осветлението като цяло не може да допринесе кой знае колко за тоталната промяна на помещението, но ще даде нов живот и светлина на вашата баня.

 

За заключение

Не на последно място- не забравяйте, че декорирането трябва да е забавно. Като започнете с вашият план и следвате същите стъпки, използвани от професионалистите, ще направите изживяването значително по-малко стресиращо, отколкото ако го правите на случаен принцип. Като извод: надяваме се, ще получите най-добрата награда за усилия та и средствата си: домът на мечтите ви! Пожелаваме ви го от сърце!