Ползите от боядисването на стените в домашния интериор

Ползите от боядисването на стените в домашния интериор

Ползите от боядисването на интериора

Ползите от боядисването на стените в домашния интериор. Боядисването е един от най-удачните методи за промяна и освежаване на интериора на дома. С малък разход и усилия, вие можете да промените начина по който изглежда той. Дали става въпрос за пребоядисване на детска стая или освежаване на дневната, тази техника на декорация позволява бърза и ефективна промяна. А освен това носи със себе си и редица ползи.

 

 

Правила за правилно боядисване

Боядисването с боята на водна основа от Артра е просто нещо, но някои ценни съвети не трябва да се пренебрегват. Най-важното е да работите бавно, да изпипвате нещата и да сте доволни от направеното. Не бързайте с разнасянето на боята. Старайте се навсякъде по повърхността да има равномерен слой боя, без натрупване и излишъци. Разреждането на боята и избор на подходящ валяк също са съществени за качеството на боядисването. Важно е също така внимателното поставяне на ограничително тиксо, т.е. „отсичане“ на стени и таван. Това са прости, но важни практически умения при боядисване с боя.

 

Подготовка за боядисване

Подготовката за боядисване включва подходящо оборудване и инструменти, както и внимателна подготовка за защита на интериора (с найлон, тиксо). За да започнете боядисване, необходимо ще ви е следното:

 • валяк с къс косъм и ваничка, в която да топите боята и премахвате излишното количество;
 • хартиено тиксо за отсичане на стени/ таван;
 • бояджийски найлон, с който да предпазим мебелировката и дограмата от боя;
 • стълба или стол за по-високите зони;
 • няколко чифта ръкавици и подходящо работно облекло;
 • малка четка за ъгли и участъци, при които се изисква повече прецизност.

Наред с готовият разтвор на боята, подходящо оцветен и разреден, това са необходимите материали и инструменти за започване на процеса по боядисване. Можем да поемем дълбоко въздух и да започнем освежаващото боядисване на стените.

 

 

Видове и качества на боите

Артра предлага на Вашето внимание различни видове италиански бои на водна основа. Ето техните характеристики от ултра към оптимално качество: характеристики:

 • Джениус спешъл- Идеално измиваема боя на водна основа за професионална Характеризира с изключителна покривна сила, а от там и отличен разход на квадратен метър. Притежава приятен, подобен на кадифе външен вид;
 • Джениус Ултрамат – Измиваема боя за стени, с отлични покривни качества и усещане при допир на кадифе, със СУПЕР МАТ ефект. Прекрасна белота и модерен СУПЕР МАТ външен вид;
 • РЕОСАН антимухъл боя с антиплесен ефект. Боя на водна основа, устойчива на петна, с широк спектър на действие. Подходяща за боядисване на стени, замърсени с плесен или имащи риск от поява на плесен;
 • Супербианко екстра- висока степен на покриване и нисък разход. Боя на водна основа, за вътрешно и външно приложение, на база кополимери в емулсия, с висока степен на покриване, разход и идеално измиваеми.
 • Супербианко класико- оптимално решение между ефект и офертна стойност. Измиваема боя на водна основа, за вътрешно приложение, характеризираща се с изключителна белота.

Ние препоръчваме първите две опции- като отлични показатели и топ характеристики, а за специални нужди- вариант №3. Останалите 2 решения за бюджетни и оптимални като ценова оферта.

 

 

Цветове- как да изберем?

Артра предлага много варианти за цветове- богата палитра и избор! Имате възможност да изберете цвят по RAL, както и точна цветова схема от нашият софтуеър за програмирано оцветяване. Точността е такава, че при последващо посещение, ние можем да постигнем същия цвят със 100% точност. Можем да Ви предложим актуални цветови палитри за настоящият сезон, както и да препоръчаме цвят, подходящ за Вашия интериор. Това ще бъде принадената стойност при Вашето посещение в нашия арт Шоурум (София или Пловдив).

 

 

Възможности за постигане на точно определен цвят

Понякога клиентите имат точна визия за това, какъв цвят искат да използват при боядисване на интериора си. Посещавайки нашият Шоурум, Вие ще имате възможност да разгледате мостри на цветове или в реално време да смесим и получим желаният от Вас цветен нюанс. От там можем да си „контролираме“ палитрата, като намалим или увеличим интензитета на цветността (в % -10, 25,50,120,150%..). За Ваше удобство, можем да направим малка мостра с избрания цвят, който да „принесете“ във Вашето среда и да прецените неговото позициониране и реалните фактори за влияние върху него (вид осветление, тип мебелировка и стил, др.). Заповядайте при нас, за да направим Вашият избор лесен  и приятен!

 

 

Къде да ни намерите?

Ползите от боядисването на стените в домашния интериор. Посетете ни в нашите представителни арт Галерии и офиси:

Шоурум АРТРА Пловдив, бул. „Кукленско шосе“ № 526 (срещу входа на завод „Рекорд“), телефон за връзка: 089 545 0484 (Лазарина);

Шоурум София, бул.“Акад. Иван Гешов“ № 100, тел. 089 555 3739 (Гери).

https://artra.bg/kontakti/

Очакваме Ви!