Венециански мазилки – нов прочит на познатата класика

Венециански-мазилки-Пловдив

Венециански мазилки на Артра са няколко видна декорации, сред които водещо място заема Стукомармо. Това е естествено декоративно покритие във вид на паста, но усъвършенствано с помощта на новите технологии. Като резултат получаваме подобен на мрамор финиш- гладък (огледален), много красив и стилен, която визия е типична за уникалния венециански стил от 18 век. Бонус на продукта са неговите характеристики, породени от естествения произход на материала.

 

Съдържание и приложение на мазилката.

Стенната мазилка съдържа специална- дълго отлежала, микронизирана гасена вар, стриктно селектиран пълнеж, нетоксични добавки. Венецианските мазилки имат редица предимства пред останалите мазилки, който се основават точно на техния еко състав и произход. Стуккомармо притежава отлична пропускливост и изключително мощно действие срещу мухъл (намалява нивото на кондензация в помещенията) и гъбички. Това прави мазилката предпочитана за помещения с подобни проблеми или условия, които биха ги катализирали. Венециански мазилки в Пловдив – Артра е Вашият отличен избор!

 

Полагане на мазилката.

Венециански мазилки на Артра се полагат върху здрави, чисти (обезпрашени) и консолидирани основи, без движения в тях или по повърхността им. Възможно е полагане на Стуккомармо върху стари бои тип латекс, само ако те са здрави и стабилни.

Нанасянето на мазилката се извършва чрез маламашка от неръждаема стомана. Първият слой е за изравняване на основата чрез гладка и равна повърхност, а втория слой за постигане на ефекта на мазилката. Възможно е полагане и на трети и повече слоеве Венецианска мазилка на Артра, като всеки следващ прави повърхността все по-гладка и огледална. Постигна се вълшебен 3Д ефект.

 

Интересни факти относно мазилката

Много хора се интересуват колко издържа и каква е здравината на венецианската мазилка? Отговорът не е еднозначен. Визията и състоянието на мазилката зависят най-вече от професионалното изпълнение на декорацията, но в голяма степен и от грижата на добър стопанин. Варовата основа на мазилката е естествена преграда за развитие на плесени и гъбички, срещу поява на мухъл.

Как се поддържа мазилка Стуко Венециано? Поддръжката е лесна и бърза. Стената може да се измие внимателно и без много вода с неабразивна гъба и топла вода с разтворен в нея неутрален традиционен препарат. Можете да използвате течен почистващ препарат за подови повърхности- с или около неутрално Ph.

 

Да говорим в цифри..

Много задаван е въпроса: Колко би струвало покритието? Отново попадаме на вариант без ясен и точен отговор, който категорично да „посочи“ определена сума. Ценовата Оферта зависи от няколко фактора, а именно: цветова схема, квадратура на обекта, вид и сложност на изпълнение, местонахождение на обекта. По-тъмният цвят предполага повече оцветител, т.е. малко по-висок разход и съответно цена. По-голяма квадратура означава по-изгодна за Вас цена и включена търговска отстъпка- поне така правим ние. Ако желаете да получите актуална Оферта за нашите професионални възможности относно венецианска мазилка Пловдив- можете да се свържете с нас на телефон и имейл, посочени в сайта ни.

 

С една дума за Венецианската мазилка на Артра

Стукокомармо е подобно на мрамор декоративно покритие тип Венецианска мазилка, произведено в Италия. Съдържа отлежала, микронизирана гасена вар, стриктно селектиран пълнеж, нетоксични добавки и пигменти с висока устойчивост на светлина и алкали, върху предварително и правилно обработена повърхност.

Венециански мазилки в Пловдив – Артра е Вашият отличен избор! Възползвайте са от нашите предложения!